Franse taal- en cultuurcursussen in Nederland

Alliance Française des Pays-Bas

Alliance Française

De Alliance Française is gevestigd in meer dan 800 steden verdeeld over 5 continenten. Alleen al in Nederland bevinden zich 33 Alliances Françaises.
Wij  bieden Franse taalcursussen aan evenals culturele  activiteiten met als doel om de Franse taal  en cultuur in Nederland te  promoten.

Wij zoeken een trésorier!!

iets voor U?  Inlichtingen bij het Bestuur en/of een mail naar onze Chef de Bureau, Géraldine Génier info@afpb.nl.

iets voor U?  Diverse Alliances zijn op zoek naar nieuwe docenten. Door het grotere aanbod van cursussen hebben we altijd behoefte aan nieuwe docenten. Kijk hiervoor op onze speciale pagina.

Nobelprijs voor Literatuur 2022 voor Annie Ernaux

De Franse schrijfster Annie Ernaux krijgt dit jaar de Nobelprijs voor Literatuur. De 82- jarige auteur is al sinds de jaren 70 actief. Ze kreeg in bredere kring bekendheid door haar roman De Jaren, die in 2008 verscheen.

De jury prijst de “moed en klinische scherpte” waarmee Ernaux “de wortels, vervreemding en collectieve beperkingen van het persoonlijke geheugen blootlegt. Het werk van de schrijfster is deels autobiografisch van aard. Ze publiceerde meer dan dertig literaire werken, behalve romans ook toneelstukken.

Volgens de jury gelooft Ernaux in "de bevrijdende kracht" van schrijven en opent ze de ogen van lezers voor sociale ongelijkheid, onder meer op het gebied van gender, taal en sociale klasse. Het Nobelprijs-comité vergelijkt haar werk met een scherp es, door Ernaux gebruikt om “de waarheid te ontleden”.

Wilt u een cursus Frans volgen?

Alle afdelingen van de Alliance Française des Pays-Bas organiseren cursussen Frans op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen: extensieve en intensieve cursussen, algemeen Frans maar ook ‘à la carte’, bijvoorbeeld voor bedrijven, en kindercursussen.
Het aangeboden cursusprogramma kan per Alliance Française verschillen. De niveaus van de cursussen volgen het Europees kader voor de talen. De cursussen zijn vooral gericht op het vergroten van de spreekvaardigheid.
Desgewenst kunnen de cursisten zich ook voorbereiden op diverse certificeringen in de Franse taal zoals de internationale erkende diploma’s DELF of DALF.

Volg ons op Facebook

Waar vindt u de Alliance Française?

Alleen al in Nederland bevinden zich 33 Alliances Françaises.
Benieuwd welke cursussen er bij u in de regio aangeboden worden? Klik dan snel op de plaatsnaam!

Concours Visions d`Europe 2023

C’est avec beaucoup de plaisir que nous souhaitons la bienvenue au Concours Visions d’Europe 2023, une épreuve écrite au cours de laquelle les élèves de l’enseignement secondaire de niveau HAVO 4/5 et VWO 4/5/6 peuvent s’exprimer en français sur le thème de l’identité européenne.

Le but du Concours Visions d’Europe est d’encourager la réflexion de la jeunesse sur l’Europe et de redonner à l’écrit la place qu’il mérite.

Pour inscrire vos élèves vous pouvez vous mettre en contact soit avec le responsable de l’Alliance le plus proche de votre établissement, soit avec le Comité du Concours Visions d’Europe (adresse e-mail cve@afpb.nl) qui vous donnera avec plaisir de plus amples renseignements, si nécessaire avant le 23 janvier 2023.

Voor alle informatie; kijk op de speciale pagina van het Concours

Remise des prix du Concours Visions d’Europe 2022

wruyrtyrwety
De winnaar Friso Bijleveld met zijn docente van het stedelijk gymnasium Nijmegen (rechts) Florence Déméry en Yoeri Courthin, juryleden van het CvE (links)

La remise des prix a eu lieu le 20 avril 2022 à la Maison d’Europe.

Waarom Alliance Française?

Het laatste nieuws

Concours Visions d‘Europe 2022

Door alle omstandigheden omtrent het Coronavirus, heeft de feestelijke prijsuitreiking van het Concours Visions d’Europe in “Het Huis van Europa” te Den Haag niet plaats kunnen vinden. 
De prijswinnaars en het jury rapport leest u op de speciale Concours pagina.

Dictee

In het kader van de Dag van de Franse taal organiseert de AFPB in november weer het Dictee TV5MONDE.

Doe jij ook mee?

Onze partners