Franse taal en cultuur

Alliance Française Twente

400 jaar Jean de La Fontaine.
Wie schrijft de meest originele fabel ‘in de trant van’ La Fontaine met de actualiteit van de 21ste eeuw?

Bienvenue à L'Alliance Française Twente

Op deze website vindt u informatie over onze activiteiten, ons lesprogramma en onze culturele evenementen. Voor ons gehele cursusaanbod geldt dat het accent voornamelijk zal liggen op het actief (leren) spreken van het Frans. Of u de taal nu voor uw werk nodig hebt, voor uw vakantie of als hobby beoefent, de Alliance Française heeft altijd de juiste cursus voor u. De Alliance Française is niet alleen een cursuscentrum maar ook een cultureel instituut dat haar leden, cursisten en introducés een aantrekkelijk evenementenprogramma aanbiedt. Dit zijn de gelegenheden bij uitstek om andere Franssprekenden en francofielen te ontmoeten!

Het laatste nieuws

Vanwege alle onzekerheid rondom het coronavirus en de maatregelen die daarbij getroffen worden zijn de soirées van 17 februari, 16 maart en 22 april gannuleerd.

Aan de cursisten van de groepen A1.2, A2.2 en B2.5

Nu de verlenging van de maatregelen i.v.m. Covid 19 een feit is heeft het bestuur in overleg met de cursus coördinator het volgende besloten:  

Indien de maatregelen per 9 februari versoepeld worden en we weer met 4 personen in een ruimte mogen samenkomen, stellen we voor de lessen te hervatten op de manier die u gewend was vanaf medio oktober: lessen met 3 cursisten en de docente. Met de hele groep samenkomen lijkt op dit moment niet reëel. Om de cursus af te maken zal het cursusseizoen wat langer doorlopen dan u gewend was.

Indien we na 9 februari toch geen les kunnen geven lijkt het ons het beste om de cursus voor dit jaar stop te zetten.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Cursus

De Alliance Française Twente biedt een cursusprogramma aan voor alle niveaus, van beginners tot vergevorderden. Voor elk niveau ligt het accent op de verwerving van communicatieve vaardigheden in de Franse taal

 

Cultureel programma

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.
 
 
 

Invitation

Elke maand wordt u op de hoogte gebracht van de Franse culturele activiteiten door middel van onze Invitation.
 

Onze partners