Franse taal en cultuur

Alliance Française Twente

400 jaar Jean de La Fontaine.
Veel fabels zijn geschreven, van binnen en buiten de Alliance Française Twente, in het Nederlands, in het Frans en door leerlingen van het Bataafs Lyceum Hengelo.
Via deze link kunt u alle ingezonden fabels lezen

Bienvenue à L'Alliance Française Twente

Op deze website vindt u informatie over onze activiteiten, ons lesprogramma en onze culturele evenementen. Voor ons gehele cursusaanbod geldt dat het accent voornamelijk zal liggen op het actief (leren) spreken van het Frans. Of u de taal nu voor uw werk nodig hebt, voor uw vakantie of als hobby beoefent, de Alliance Française heeft altijd de juiste cursus voor u. De Alliance Française is niet alleen een cursuscentrum maar ook een cultureel instituut dat haar leden, cursisten en introducés een aantrekkelijk evenementenprogramma aanbiedt. Dit zijn de gelegenheden bij uitstek om andere Franssprekenden en francofielen te ontmoeten!

Het laatste nieuws

GEANNULEERD!!

De Assemblée Générale en de lezing over ‘La Pâtisserie Française’ op donderdag 18 november in het Berflotheater Hengelo gaat vanwege de nieuwe corona maatregelen en adviezen niet door.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Cursus

De Alliance Française Twente biedt een cursusprogramma aan voor alle niveaus, van beginners tot vergevorderden. Voor elk niveau ligt het accent op de verwerving van communicatieve vaardigheden in de Franse taal

 

Cultureel programma

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.
 
 
 

Invitation

Elke maand wordt u op de hoogte gebracht van de Franse culturele activiteiten door middel van onze Invitation.
 

Onze partners