Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Binnenkort

Soirée de pétanque

Donderdag 29 juni / 19:30 uur / Boulodrôme Maastricht, De Geusselt Maastricht

Entree gratis, consumpties voor eigen rekening

Tijdens deze sportieve en ontspannen soirée leren we alles over pétanque en kunnen we het geleerde meteen in de praktijk brengen. Alle materialen zijn aanwezig, u hoeft dus niets mee te nemen.

Doe mee en reserveer via onderstaande knop Aanmelden.

Adres
Boulodrôme
Severenstraat 201, 6225 AR Maastricht

Cursussen 2023-2024

Wil je meer uit je verblijf in Frankrijk halen? Volg dan de cursussen van de Alliance Française Maastricht. Raak vertrouwd met de Franse taal of ontwikkel je verder.

De Alliance Française Maastricht organiseert cursussen Frans op alle niveaus, van beginner tot vergevorderde. De nadruk ligt daarbij vooral op spreek- en luistervaardigheid. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de grammatica en wetenswaardigheden over cultuur en samenleving in Frankrijk.

Alle cursussen worden gegeven door goed opgeleide docenten. Onze comfortabele leslokalen zijn voorzien van de modernste leermiddelen en zorgen voor een optimale leeromgeving. 

Cours de littérature, philosophie & cinéphilie

Cours de haut niveau
Pour les ‘cracks’ du français avec un niveau B2/C1 ou plus, un choix de cours bimensuels sont proposés:
A – En Ligne via Zoom le MARDI matin de 10h à 11h30.
B – En ‘Présentiel’ le MERCREDI matin de 10h à 11h30.

Ces Matins Francophones offrent des discussions à couleurs Philosophiques, sur des sujets hybrides autour de la Littérature, la Cinéphilie, l’Art, etc.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

La bibliothèque  numérique

Ben je Ami(e) of cursist van Alliance Française Maastricht?

Dan heb je onbeperkt en gratis toegang tot de immens grote bibliotheek Culturethèque. Franse kranten, tijdschriften, films, boeken, podcasts, Frans leren op alle niveaus, en nog heel veel meer.

Verrijk je Franse kennis deze zomer.

Onze partners