Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Binnenkort

Tweede serie van 10 lessen Frans

Voor iedereen die de eerste lesronde heeft gemist: in januari organiseert Alliance Française Maastricht opnieuw een lescyclus van 10 avonden. Alle niveaus welkom.

De online info-avonden zijn op maandag 8 en 15 januari 2024.

Franse Chansons – Zingend door het leven / Ronald Naar en Lise Akkermans

Zaterdag 27 januari 2024 / 20:00 uur / Pesthuys Podium

Toegangsprijs: € 11,00 / Kaartjes kunnen via de website van het Pesthuys Podium worden gekocht (zie rode knop hieronder).
Amis en cursisten van de Alliance Française kunnen hun gratis kaartje reserveren via info@pesthuyspodium.nl en op vertoon van de Carte Nationale kunt u aan de kassa uw kaartje ophalen.

Ronald Naar is een bekend vertolker van het Franse chanson die zelfs op het festival in Avignon heeft gestaan. Recent is Ronald, via de Alliance Française Nijmegen, een muzikale samenwerking aangegaan met Lise Akkermans, studente Franse taal en cultuur. Ronald en Lise brengen een gevarieerd programma met solo’s van hen beiden en daarnaast duetten. Lise begeleidt op piano.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

La bibliothèque  numérique

Ben je Ami(e) of cursist van Alliance Française Maastricht?

Dan heb je onbeperkt en gratis toegang tot de immens grote bibliotheek Culturethèque. Franse kranten, tijdschriften, films, boeken, podcasts, Frans leren op alle niveaus, en nog heel veel meer.

Verrijk je Franse kennis deze zomer.

Onze partners