Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Binnenkort

Café français

Live – woensdag 26 oktober / 20:00 uur / Bistrot On Top
We zijn weer welkom bij Bistrot On Top om samen onder het genot van een drankje, Frans te praten over allerlei onderwerpen.

Online – dinsdag 11 oktober / 20:00 uur
Café français online betekent dat we toch met elkaar Frans kunnen praten, maar dan anders. U hoeft de deur niet uit en u ziet elkaar en praat via uw computer. We wisselen met kleine groepjes, zodat u steeds andere gesprekspartners heeft.

Visite Guidée Exposition “Collectionneuses Rothschild”, Musée La Boverie Liège

Samedi 29 octobre /14h00 / Musée La Boverie

Prix:  15 euros, café/thé inclus après la visite

Le musée de La Boverie présente l’exposition “Collectionneuses Rothschild. Mécènes et donatrices d’exception”. Conçue en partenariat avec le musée du Louvre, elle emmène le visiteur dans l’univers de la famille Rothschild, et plus particulièrement dans les collections de certaines femmes de la branche familiale.

NB: In verband met de maatregelen m.b.t. het coronavirus zijn alle op deze website genoemde activiteiten onder voorbehoud.
De Alliance Française volgt de maatregelen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

La bibliothèque  numérique

Ben je Ami(e) of cursist van Alliance Française Maastricht?

Dan heb je onbeperkt en gratis toegang tot de immens grote bibliotheek Culturethèque. Franse kranten, tijdschriften, films, boeken, podcasts, Frans leren op alle niveaus, en nog heel veel meer.

Verrijk je Franse kennis deze zomer.

Onze partners