Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Jos Joskin Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Jos Joskin is maandag 26 april 2021 door burgemeester Annemarie Penn-te Strake van de gemeente Maastricht namens de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Jos heeft als docent, directeur des cours en vice-voorzitter van de Alliance Française Maastricht veel betekend voor de Maastrichtse burgers sinds 1975 en doet dit nog steeds met veel passie.

Binnenkort

De Provence van de lavendel – vier seizoenen tegen het licht

Donderdag 20 mei / 20:00 uur / online

Guus Reinartz presenteert de Provence in verschillende seizoenen in prachtige foto’s. Hij neemt u mee op reis en laat u genieten van de wisseling van jaargetijden in het gebied van de lavendel.

Café français met pubquiz online

Woensdag 12 mei / 20:00 uur

Tijdens deze café français wordt er een pubquiz gehouden waarbij er afwisselende en leuke vragen worden gesteld in het Frans over de Franse taal, cultuur en Frankrijk. Doe ook mee!

Naast uw computer of tablet heeft u een opgeladen mobiele telefoon nodig.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

La bibliothque numerique

Ben je Ami(e) of cursist van Alliance Française Maastricht?

Dan heb je onbeperkt en gratis toegang tot de immens grote bibliotheek Culturethèque. Franse kranten, tijdschriften, films, boeken, podcasts, Frans leren op alle niveaus, en nog heel veel meer.

Verrijk je Franse kennis deze zomer.

Onze partners