Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Opgericht: 27 juni 2023

Bienvenue - Welkom

Cursussen

De Alliance Française Stedendriehoek brengt de Franse taal én cultuur in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Je kunt bij ons een cursus Frans volgen op diverse niveaus en vanaf verschillende locaties in de Stedendriehoek. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Naast de taalcursussen bieden we ook themacursussen aan (v/h “Ateliers” genoemd) gericht op de Franse actualiteit en cultuur. Frans spreken is een belangrijk onderdeel van alle lessen. Op deze manier breng je de geleerde kennis in de praktijk. Kennismaking met het Franse leven loopt als een rode draad door alle cursussen. Thema’s zijn onder andere filosofie, het Franse chanson, lezen en spelen. 

Klik onderstaand op de afbeelding voor meer informatie over de taal- en themacursussen. 

Culturele activiteiten

Ook bij onze culturele activiteiten staan de Franse taal, cultuur, geschiedenis en actualiteit centraal. Je bent hierbij van harte welkom! Leden en cursisten van de Alliance Française hebben gratis toegang (tenzij anders vermeld)! We organiseren onder andere lezingen, cafés français, proeverijen en film- en muziekavonden; een aangename aanvulling op de cursussen. 

Klik onderstaand op de afbeelding voor meer informatie over de culturele activiteiten.

Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief, Le Fil des Trois Villes, houden we je maandelijks per mail op de hoogte van lokale en regionale activiteiten met een Frans tintje. De naam van de nieuwsbrief staat voor de verbinding in de Stedendriehoek. Drie steden is bovendien een echo naar de roman Les trois villes (Lourdes,  Rome et Paris) van Émile Zola.  

Nog geen abonnee? Meld je dan aan door onderaan deze pagina je gegevens in te vullen bij “Aanmelden nieuwsbrief”. Je kunt je desgewenst weer uitschrijven door in de nieuwsbrief helemaal onderaan te klikken op “Hier kun je uitschrijven”. 

Klik onderstaand op de afbeelding voor de laatste nieuwsbrief.

Het Alliance Française lidmaatschap

De Alliance Française Stedendriehoek heeft als doel de belangstelling voor en de kennis van de Franse taal en cultuur te bevorderen. 

Dat doen we graag……. voor, door, dankzij én met onze leden! 

Ben je nog geen lid? Het lidmaatschap biedt meerdere voordelen: 

  • gratis toegang tot alle culturele activiteiten van de Alliance Française Stedendriehoek én tot de activiteiten van de overige 33 Alliances Françaises in Nederland (tenzij anders vermeld);
  • korting op alle taal- en themacursussen;
  • negen keer per jaar de nieuwsbrief Le Fil des Trois Villes met een overzicht van Franse culturele activiteiten in de regio;
  • gratis gebruik van de digitale bibliotheek Culturethèque met toegang tot meer dan 3000 Franstalige kranten, tijdschriften, muziek, films, podcasts, etc;
  • korting op een jaarabonnement op het tijdschrift En Route.

De contributie bedraagt  €30,- per persoon per jaar of €45,- per paar per jaar.

Klik onderstaand op de afbeelding voor alle informatie omtrent het lidmaatschap en meld je aan als lid! 

Vacatures

De Alliance Française Stedendriehoek zoekt

  • een cursuscoördinator Zutphen en
  • een PR functionaris.
 
Klik onderstaand op de afbeelding voor meer informatie over de vacatures.

Binnenkort bij de Alliance Française Stedendriehoek

Start je opleiding om Frans te leren en sluit je aan bij de Francophonie

Via Frantastique van Gymlish kun je je (online) verdiepen in de Franse taal en cultuur via op maat gemaakte lessen. 

Geniet een volledige maand gratis van Frantastique! Deze interactieve lessen van 10 minuten per dag bieden een leuke en persoonlijke onderdompeling in de Franse taal.

De aangeboden lessen worden afgestemd op jouw niveau. De focus ligt op cultuur; van tradities, het sociale en professionele leven tot culinaire hoogstandjes, film en muziek. Frantastique maakt gebruikt van AI (artificiële intelligentie) om de lessen af te stemmen op jouw interesses, doelen en (herhalings)behoeften. 

Na afronding van een les krijg je via e-mail de volgende les aangeboden. Je kunt gebruik maken van een proefperiode alvorens te besluiten je als cursist in te schrijven. 

Een zinvolle aanvulling voor het verdiepen van je kennis van de Franse taal en cultuur. 

Klik hier om kennis te maken met Frantastique.

Volg ons op de sociale media:

Onze partners