Alliance Française

Franse taal en cultuur in regio Zwolle

Franse taalcursus voor beginners tot gevorderden

Misschien bent u helemaal blanco of misschien heeft u vroeger al eens een beginnetje gemaakt. We hebben ook cursussen voor ver-gevorderden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk bij "cursussen" of neem contact op via een contactformulier of per telefoon 0384539513.

De Open Avonden met alle informatie rondom de cursussen Frans zijn op
4 september 2024 Bagijnesingel 6 in Zwolle
en 5 september 2024 De Zuid 2 in Dronten.
Van 19.00 tot 21.00 uur.

◄De twee kanten►

Taal en cultuur zijn voor de Alliance Française onlosmakelijk verbonden. In de cursussen komt Franse cultuur aan de orde en bij de culturele activiteiten de Franse taal.

Café Parlant op zondagmiddag 12 mei 2024 in Café Foyé. Deze zomer slaan we de middagen in de tuin van de Buik van Parijs over.

Culturele programma

Voor de echte francofielen organiseert de Alliance Francaise een aantal culturele activiteiten in de loop van het cursusjaar.
Deze avonden zijn niet alleen voor de leden bedoeld, ook voor cursisten en belangstellenden.

18 april 2024 de slotavond met chansons door Lise Akkermans en Ronald Naar in de Groote Sociëteit. 19h30.

  Franse kranten, tijdschriften, e-books, muziek maar ook allerlei oefeningen, gratis, op culturethèque. Klik op het plaatje om uw eigen “compte” te maken.
  Veel online-oefeningen: filmpjes, korte documentaires en de vragen erbij. Ook als u TV5 niet (meer) op de TV kunt zien. Klik op het logo.

  Lid worden

  Onze 62 leden dragen bij om het culturele programma te kunnen aanbieden. Wilt u ook lid worden? Mail dan met de secretaris
  secr.zwolle@afpb.nl
  of betaal meteen hier

  U kunt ook doneren. Wilt u een vrijblijvende bijdrage leveren klik dan hier.
  Het minimumbedrag is € 5,-

  alliance_francaise_zwolleommen

  Op Instagram zijn we voorzichtig met een account begonnen. Insta werkt het beste met foto’s dus de “premières de couvertures” van al die Franse boeken die de Alliance Française Zwolle krijgt of die de site-schrijver heeft aangeschaft in het kader van de Cercle Littéraire zijn een dankbaar onderwerp. De boeken zijn te geef. Voor het opsturen vragen we wel een bijdrage. Klik hier