Franse Taal en Cultuur op Walcheren.

Donderdag 27 juni 2024 tussen 15.00 en 17.00 uur Café français in BEAUX Middelburg, Plein 1940 no. 7 te Middelburg. Meer info vindt u hier.

De filmavond in Cinema Middelburg afgelopen 23 mei was een groot succes. Een kleine 50 bezoekers hebben kunnen genieten van de fantastische film L’Abbé Pierre, en van een heerlijk hapje en drankje na afloop. 

Het nieuwe cursusjaar start weer in de week van 7 oktober 2024. Meer informatie over het bepalen van uw niveau en de wijze van aanmelden vindt u hier.

Het concert Vive la Chanson met Britta Maria c.s. in de Oostkerk van 7 april j.l. was met bijna 200 verkochte tickets een groot succes. Fotoimpressie.

Bienvenue - Welkom

De Alliance Française de Walcheren bestaat sinds 1973. Zij is aangesloten bij de Alliance Française des Pays-Bas, de federatie van de Nederlandse Alliances, die in 2023 haar 135-jarig bestaan viert. De Alliance Française zet zich in voor het bevorderen van de kennis van de Franse taal en cultuur.

Om dat doel te realiseren geeft zij tal van cursussen op verschillend niveau. Zowel voor (absolute) beginners als voor (ver) gevorderden. Zowel voor individuele deelnemers als voor organisaties en bedrijven. Voor de meer gevorderden zijn er cursussen conversatie. Het cursusjaar loopt van begin oktober tot begin april.

Wanneer u een cursus volgt in een bepaald cursusjaar, dan bent u ook automatisch lid van onze vereniging. U betaalt dan geen extra lidmaatschap. Het is echter ook mogelijk om alleen een lidmaatschap aan te gaan, zonder een cursus te  volgen. Het lidmaatschap bedraagt 35 euro per jaar, een echtpaar betaalt 45 euro. Leden en cursisten zijn van harte welkom om deel te nemen aan de culturele activiteiten. Het meenemen van een introducé is vaak ook mogelijk. 

Voorts is er elke maand een Café français waar in een ongedwongen sfeer Frans met elkaar kan worden gesproken. 

Door middel van onze periodieke nieuwsbrief  houden we onze leden, cursisten en andere belangstellenden op de hoogte van onze activiteiten en vragen we aandacht voor andere activiteiten en aspecten van de Franse taal en cultuur. 

Wat kunt u bij ons verwachten?

Cursus Franse taal

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Diverse culturele activiteiten gedurende het seizoen

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

Onze partners