Frans leren voor je vakantie of werk? Schrijf je in voor een korte cursus!

Franse taal en cultuur in Gouda en omgeving

Alliance Française

Komende activiteit: 21 mei 2021

Slotavond: Koken met de Alliance Française Gouda

20.00 uur – Online evenement

Wil je een cursus Frans volgen?

Is de taal voor jou ook een brug naar je Franse kennis(sen)?  Dan ben je bij ons ’à la bonne adresse’. 

Alliance Française Gouda – Reeuwijk – Alphen aan den Rijn – Capelle aan den IJssel  

Dé specialist in taalcursussen Frans voor alle niveaus!

Het laatste nieuws

Slotavond

SLOTAVOND: KOKEN MET DE ALLIANCE FRANCAISE GOUDA – 21 MEI – 20.00 UUR

Op 21 mei aanstaande staat alweer de laatste culturele activiteit van dit seizoen op het programma. Traditiegetrouw sluiten we ook nu het cursusjaar weer af met een feestelijk evenement. Omdat we voorlopig nog niet fysiek bij elkaar mogen, komen kan de geplande soirée over Jacques Brel helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd, we bieden je een spetterend culinair alternatief! Tijdens een online kookles leer je drie heerlijke Franse gerechten te maken:

  • Een tartelette van geitenkaas, basilicum en tomaat, ingebed in een salade
  • Een Franse slasaus
  • Een tarte tatin 
 

Hoe gaat het in zijn werk? Als je je opgeeft ontvang je een week van tevoren een e-mail met een boodschappenlijstje. Vlak voor de start van de kookles, om 20.00 uur ‘s avonds, krijg je een tweede e-mail met de recepten èn de link naar een online video die wij speciaal voor deze gelegenheid hebben laten maken. Tijdens de uitzending kun je live chatten met de kok en al je vragen stellen. Voor leden en cursisten van de Alliance Française is deelname gratis. Aarzel dus niet en schrijf je meteen in. Zodat jij je omgeving binnenkort kunt trakteren op een echte Franse maaltijd. Bon appétit!

                                                                                                            Schrijf je direct in! 

Cursus

18 mei 2021

Frans voor op vakantie!

Met ingang van 18 mei starten we weer met de korte cursus Frans voor op vakantie. De cursus is bedoeld voor beginners en lichtgevorderden, wordt online gegeven en bestaat uit tien wekelijkse lessen van anderhalf uur. Lijkt het je leuk om je Frans nog vóór de zomervakantie op een snelle, eenvoudige en interactieve manier bij te spijkeren? Schrijf je dan nu in! Zodat je straks je hand niet meer omdraait voor het reserveren van een hotel of het bestellen van ‘un verre de vin’ op een terras!

Schrijf je hier in. Start: dinsdag 18 mei. Docent: Valérie Charbey. Tijd: 19.00 tot 20.30 uur. Prijs: € 130,– voor 10 wekelijkse lessen.

Concert

10 mei 2021

Online concert Benjamin Piat

Op maandag 10 mei aanstaande organiseren de Alliances Française van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een online concert van de jonge Franse zanger Benjamin Piat. Benjamin Piat componeert en schrijft veel van zijn nummers zelf. Hij heeft meer dan 3.000 platen verkocht en 400 concerten in meer dan vijftien verschillende landen gegeven.  

Schrijf je hier in. Deelname is gratis. Start: 20.00 uur.

.


Wat kun je bij ons verwachten?

Cursussen Frans

We bieden je een grote variatie aan cursussen Frans. Hierdoor vind je altijd een cursus die bij jou past. En natuurlijk helpen we je de juiste keuze te maken.
A bientôt!

Cultureel Programma

Ieder seizoen verzorgen we een aantrekkelijk cultureel programma met voor ieder wat wils. Activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen, maar ben je lid of cursist, dan krijg je korting.

Vertaalservice

Wil je een tekst laten vertalen uit het Frans? Of moet je juist een brief of mail opstellen in het Frans? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Neem gerust contact op voor meer informatie. 
 

Onze partners