Frans leren? Schrijf je nu in voor een van onze cursussen!

Franse taal en cultuur in Gouda en omgeving

Alliance Française

Komende activiteiten: Conférence uit de serie Oh! over de schilder Ary Scheffer

Online via Teams – van 20.30 tot 21.30 uur

GRATIS

Wil je een cursus Frans volgen?

Is de taal voor jou ook een brug naar je Franse kennis(sen)?  Dan ben je bij ons ’à la bonne adresse’. 

Alliance Française Gouda – Reeuwijk – Alphen aan den Rijn – Capelle aan den IJssel  

Al meer dan 65 jaar dé specialist in Franse taal en cultuur in jouw regio!

Het laatste nieuws

SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN VAN ONZE KORTE CURSUSSEN EN VER!

Ben je een liefhebber van de Franse taal en cultuur? Denk je er al een tijdje over om een cursus bij ons te volgen, maar is het er het afgelopen jaar niet van gekomen? Ga je deze zomer op vakantie in La douce France en wil je vóór die tijd je Frans bijspijkeren? Of moet je juist Frans spreken voor je werk en wil je daar vaardiger in worden? Aarzel dan niet en geef je snel op voor één van onze korte cursussen. Afhankelijk van de leergang die je kiest start je in januari of later in het jaar en ben je voor de zomervakantie klaar. Bekijk hier het aanbod.

Toch nog een vraag? Neem gerust contact op met cursuscoördinator Valérie Charbey.

Contactformulier  – Telefoon: 06 – 24 19 90 13 

 

CONFERENCE OH! Ary Scheffer – door Giulia Franceschini

De Alliances Françaises van Portugal, Spanje, Polen, België en Nederland en de Accueil de la Haye hebben de handen ineen geslagen en bieden gezamenlijk een gratis serie lezingen over de Franse cultuur aan. In deze editie staat de schilder Ary Scheffer centraal. Scheffer werd op 10 februari 1795 geboren in Dordrecht, maar op elfjarige leeftijd verliet hij zijn geboortestad en verhuisde naar Parijs, waar hij zich begon toe te leggen op de teken- en schilderkunst. Na enkele jaren groeide hij uit tot één van de populairste kunstenaars van de Salon en zou dat bijna dertig jaar blijven.

Ary Scheffer schilderde een breed scala aan onderwerpen, van interieurscènes tot portretten en bijbelse of literaire onderwerpen. Hij was ook tekenleraar – zijn beroemdste leerlinge was Marie d’Orléans, de dochter van koning Louis-Philippe. In zijn atelier in de rue Chaptal in Parijs (nu het Musée de la Vie Romantique) hield hij een salon, waar iedereen – van Sand tot Rossini, van Delacroix tot Géricault – elkaar ontmoette. Kunsthistorica Giulia Franceschini neemt je mee door zijn leven en werk.

Waar: Online, via Teams

Wanneer: donderdag 15 februari, 20.30 uur

Toegang: gratis. Schrijf je hier in.


Wat kun je bij ons verwachten?

Cursussen Frans

We bieden je een grote variatie aan cursussen Frans. Hierdoor vind je altijd een cursus die bij jou past. En natuurlijk helpen we je de juiste keuze te maken.
A bientôt!

Cultureel Programma

Ieder seizoen verzorgen we een aantrekkelijk cultureel programma met voor ieder wat wils. Activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen, maar ben je lid of cursist, dan krijg je korting.

Vertaalservice

Wil je een tekst laten vertalen uit het Frans? Of moet je juist een brief of mail opstellen in het Frans? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Neem gerust contact op voor meer informatie. 
 

Onze partners