Franse taal en cultuur

Alliance Française d'Alkmaar

Voorlichtingsavonden en inschrijving seizoen 2021 – 2022:

30 augustus Wijkcentrum Mare Nostrum van 19.00 – 20.30u

7 september Wijkcentrum  Overdie van 19.00 – 20.30u

Zangeres Charlotte Haesen – optreden in oktober: Hier klikken

Wilt u een cursus Frans volgen in Alkmaar?

Is de taal voor U ook een brug naar uw Franse kennis(sen) ? 
Dan bent U hier …..’à la bonne adresse’.  
Dé specialist in taalcursussen Frans voor alle niveaus!

Alle taalcursussen starten in week 38 van 20 tot 24 september 2021

Hoe zijn de cursussen Franse taal opgezet?

De lessen zijn degelijk van kwaliteit en worden in kleine groepen gegeven, zodat elke cursist persoonlijk voldoende aandacht krijgt van de docent.

Voorlichtingsavonden en inschrijving:

Niveau A – Basis en enigszins kennis van de Franse taal

30 augustus Wijkcentrum Mare Nostrum, Oester 2 van 19.00 – 20.30u

Niveau B/C – Gevorderden in de Franse taal

7 september Wijkcentrum Overdie, Toneelzaal van 19.00 – 20.30u.

Reserveren voor deze avonden kan via secr.alkmaar@afpb.nl,

Tijdens beide avonden wordt een korte inleiding over de Alliance-Française gegeven; een korte introductie les van ca. 20 min en gelegenheid tot vragen en inschrijving.

Porte ouverte

Voor inlichtingen over de cursussen en niveaus is het mogelijk om een docente online te raadplegen.

25 augustus van 18.00- 20.00 u

9 september van 14.30 -16.00 u

Mail naar culture.alkmaar@afpb.nl en ontvang een Zoom inlog.

Zelf je niveau testen kan ook; klik op onze online test hieronder!

Het laatste nieuws

Alliance Française Alkmaar

Prof. W. Schermerhornstraat, 23

1843 JV Grootschermer

Mob. 06 46 43 75 83

emailadres :  secr.alkmaar@afpb.nl

Tel. 072 – 533 36 78

Van de président

Beste cursisten en vrienden van de Alliance-Française Alkmaar,

Op vakantie geweest, geen beperkingen meer en eindelijk een normaal leven kunnen leiden.

Ook de Alliance-Française Alkmaar heeft de afgelopen 2 jaar de nodige problemen gekend maar ook veel geleerd. Zo hebben we nieuwe cursussen ontwikkeld, Zoom cursussen georganiseerd en nieuwe culturele elementen toegevoegd.

We willen dat u nog beter vooraf de juiste cursus kan kiezen en hebben onze inschrijfavonden uitgebreid met een korte proefles en algemene informatie over onze cursussen

Via Zoom is het mogelijk om direct in contact te komen met onze directeur de cours Virginie Lacomme. Ook is het nu mogelijk om een online niveautest te maken en ontvang daarna advies voor de juiste cursus.

 

Alle ingeschreven cursisten hebben nu gratis toegang tot de enorme databron geheten Culturethèque. Onder Cultuur staat de toegang tot deze site en na invullen van uw naam, ontvangt u de toegang naar een stroom van Franse informatie zoals Franse kranten, tijdschriften, films, toneel, theater etc.

Naast de taalcursussen organiseert de Alliance-Française Alkmaar ook culturele avonden en we zijn druk bezig om maandelijks een evenement te organiseren zoals lezingen, films en de chansonavond.

We hebben het geluk om in oktober Charlotte Haesen te kunnen presenteren in een prachtige entourage en we hopen ook nu weer veel publiek te trekken. De kaarten voor deze voorstelling kunnen binnenkort online worde besteld.

Een voorproefje van haar geweldige optredens, CHARLOTTE HAESEN

De docenten en directie van de Alliance-Française Alkmaar hopen u te verwelkomen op de cursusavonden en/of onze culturele evenementen

Cor Thomas

Président Alliance Française Alkmaar

 

Cursussen

Wilt u graag een cursus Frans gaan volgen, maar heeft u geen idee welk niveau u nu heeft? Wij bieden een gratis instaptest aan.

Cultuur Cursus

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Cultuur evenementen

Naast de taalcursussen organiseert de Alliance-Française Alkmaar ook culturele avonden en we zijn druk bezig om maandelijks een evenement te organiseren

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Franse taalcursus voor beginners

U kunt nu ook overdag de beginnerscursus volgen! U heeft geen kennis van Frans, dan hoeft u alleen het inschrijfformulier op te sturen. U heeft Frans gehad maar niet bij de Alliance Française Alkmaar en u bent geïnteresseerd in één van onze cursussen dan dient u een vrijblijvende taaltest af te leggen.

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Cursusschema - seizoen 2020 - 2021

Hier vindt u ons volledig overzicht van alle cursussen voor het seizoen. Allereerst hebben we altijd na afloop van het cursusjaar het "Fête de clôture" waar we samen met alle cursisten en docenten een gezellige avond vullen met een quiz en/of spelletjes gecombineerd met heerlijke wijn en Franse kaas!

Deventer-reis-Parijs.jpg

Culturele activiteiten gedurende het hele seizoen

Eén van de doelstellingen van de Alliance Française Alkmaar is het organiseren van culturele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk. Daarvoor stellen wij elk seizoen een gevarieerd programma samen afwisselend in het Frans en in het Nederlands. Muziek, lekker eten, lezingen …

Onze partners