Franse taal en cultuur

Alliance Française d'Alkmaar

Kijk onze aanbod aan: klik hier

Nieuwe cursus A.1.1 voor beginners

Contact 06 46 43 75 83 of cursus.alkmaar@afpb.nl

Doe onze testen


Nieuwe cursussen in 2023!

 

                                                                                    Doe onze testen, kijk onze aanbod en schrijf u in 

Alliance Française Alkmaar

Prof. W. Schermerhornstraat, 23

1843 JV Grootschermer

Mob. 06 46 43 75 83

emailadres :  secr.alkmaar@afpb.nl

Van de président

Beste cursisten en vrienden van de Alliance-Française Alkmaar,

De laatste cursussen van het seizoen 2022-2023 zijn gestart en in mei a.s. gaan we als bestuur weer een nieuw cursusjaar voorbereiden.

Gelukkig is het afgelopen cursusjaar zonder Covid problemen verlopen en hebben we ook veel cursisten mogen begroeten.

Daarnaast zijn er ook veel nieuwe activiteiten ontwikkeld, vooral op het gebied van samenwerking met andere partijen.

  • Met de bibliotheek Kennemerwaard hebben we een leuke chansonmiddag in Bergen georganiseerd.
  • De nieuwe cursus La Chorale in samenwerking met Christophe Chaplet was een groot succes en wordt zeker voortgezet in het nieuwe seizoen.
  • Onze nieuwe Franse filmclub samen met Cinebergen werd al in de testperiode goed bezocht en de uitleg van Pierre Drouot werd alom gewaardeerd.
  • Alle gevorderden cursisten krijgen dankzij een samenwerkingsovereenkomst met Sylvain Lelarge maandelijks de Cueilleurs de mots toegestuurd.
  • Alle adressen in ons bestand ontvangen nu 4x per jaar de nieuwsbrief Franco-Fil, ook door Sylvain Lelarge samengesteld.

Er wordt hard aan een nieuwe cursus cultuur gewerkt en gaan daarmee het 10e seizoen in. Ook wordt deze cursus nu landelijk aangeboden.

Inmiddels is de organisatie van de Alliance-Française des Pays Bas versterkt in nauwe samenwerking met de ambassade van Frankrijk en de Fondation Alliance Française.

Kortom het was een druk en succesvol jaar en we zien met plezier uit naar het nieuwe cursusjaar.

Wij, directie en docenten, wensen al onze cursisten en oud cursisten en belangstellenden een goede zomer en vakantie toe en hopen jullie allen weer terug te zien in het nieuwe seizoen.

Cor Thomas,

Président Alliance Française Alkmaar

Cursussen

Wilt u graag een cursus Frans gaan volgen, maar heeft u geen idee welk niveau u nu heeft? Wij bieden een gratis instaptest aan.

Cultuur Cursus

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Cultuur evenementen

Naast de taalcursussen organiseert de Alliance-Française Alkmaar ook culturele avonden en we zijn druk bezig om maandelijks een evenement te organiseren

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Franse taalcursus voor beginners

U kunt nu ook overdag de beginnerscursus volgen! U heeft geen kennis van Frans, dan hoeft u alleen het inschrijfformulier op te sturen. U heeft Frans gehad maar niet bij de Alliance Française Alkmaar en u bent geïnteresseerd in één van onze cursussen dan dient u een vrijblijvende taaltest af te leggen.

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Cursusschema - seizoen 2022 - 2023

Hier vindt u ons volledig overzicht van alle cursussen voor het seizoen. Allereerst hebben we altijd na afloop van het cursusjaar het "Fête de clôture" waar we samen met alle cursisten en docenten een gezellige avond vullen met een quiz en/of spelletjes gecombineerd met heerlijke wijn en Franse kaas!

Deventer-reis-Parijs.jpg

Culturele activiteiten gedurende het hele seizoen

Eén van de doelstellingen van de Alliance Française Alkmaar is het organiseren van culturele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk. Daarvoor stellen wij elk seizoen een gevarieerd programma samen afwisselend in het Frans en in het Nederlands. Muziek, lekker eten, lezingen …

Onze partners