Franse taal en cultuur

Alliance Française d'Alkmaar

Informatie: 06 46 43 75 83 of cursus.alkmaar@afpb.nl

Doe onze testen


Nieuwe seizoen!

 

                                                                                    Doe onze testen, kijk onze aanbod en schrijf u in 

Alliance Française Alkmaar

Prof. W. Schermerhornstraat, 23

1843 JV Grootschermer

Mob. 06 46 43 75 83

emailadres :  secr.alkmaar@afpb.nl

Van de Président

Beste cursisten en vrienden van de Alliance Française Alkmaar,

Seizoen 2023 -2024 staat weer voor de deur nadat we hebben genoten van de zomermaanden en de vakantie. De eerste 10 inschrijvingen zijn in juli weer geboekt en ons team heeft er alweer zin om te starten met de Franse cursussen.

Het afgelopen seizoen was een wonder na de beperkende maatregelen door de Covid perikelen en hebben een zeer goed seizoen achter de rug.

De cursus La Chorale met chansonnier Christophe Chaplet was een groot succes en de oud-cursisten verlangen alweer naar een nieuw seizoen. Om ook mee te zingen kijk op kopje Cursussen/La Chorale.

Ook onze nieuwe samenwerking met Cinebergen verliep uitstekend en er waren meer bezoekers dan we hadden verwacht. De uitleg en duiding van cineast/filosoof Pierre Drouot werd dan ook enorm gewaardeerd. Meer informatie hierover staat op onze site onder cultuur.
We gaan zelfs een test doen in de avond met hetzelfde programma.

  • Alle gevorderde cursisten krijgen al dankzij een samenwerkingsovereenkomst met Sylvain Lelarge maandelijks de
    Cueilleurs de mots toegestuurd.
  • Vanaf september a.s. ontvangen alle cursisten en oud-cursisten 4x per jaar de nieuwsbrief Franco-Fil, ook door Sylvain
    Lelarge samengesteld.


Verder willen we graag wat meer hulp bij het organiseren van diverse culturele evenementen die wij in het nieuwe seizoen willen starten. Voor één of meer activiteit graag aanmelden bij pres.alkmaar@afpb.nl

Tot slot heeft Virginie weer een uitmuntende prestatie geleverd met de opzet van een nieuwe cursus cultuur over o.a.. Josephine Baker. Tour de France en de Académie Française. Ook wordt deze cursus nu landelijk aangeboden. Meer namen en uitgebreide informatie onder kopje Cursussen/ culturele cursus Virginie.

Wij, directie en docenten, wensen al onze cursisten en oud-cursisten en belangstellenden een goede zomer en vakantie toe en hopen jullie allen weer terug te zien in het nieuwe seizoen.

Cor Thomas,

Président
Alliance Française Alkmaar

Cursussen

Wilt u graag een cursus Frans gaan volgen, maar heeft u geen idee welk niveau u nu heeft? Wij bieden een gratis instaptest aan.

Cultuur Cursus

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Cultuur evenementen

Naast de taalcursussen organiseert de Alliance-Française Alkmaar ook culturele avonden en we zijn druk bezig om maandelijks een evenement te organiseren

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Franse taalcursus voor beginners

U kunt nu ook overdag de beginnerscursus volgen! U heeft geen kennis van Frans, dan hoeft u alleen het inschrijfformulier op te sturen. U heeft Frans gehad maar niet bij de Alliance Française Alkmaar en u bent geïnteresseerd in één van onze cursussen dan dient u een vrijblijvende taaltest af te leggen.

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Cursusschema - seizoen 2023 - 2024

Hier vindt u ons volledig overzicht van alle cursussen voor het seizoen. Allereerst hebben we altijd na afloop van het cursusjaar het "Fête de clôture" waar we samen met alle cursisten en docenten een gezellige avond vullen met een quiz en/of spelletjes gecombineerd met heerlijke wijn en Franse kaas!

Deventer-reis-Parijs.jpg

Culturele activiteiten gedurende het hele seizoen

Eén van de doelstellingen van de Alliance Française Alkmaar is het organiseren van culturele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk. Daarvoor stellen wij elk seizoen een gevarieerd programma samen afwisselend in het Frans en in het Nederlands. Muziek, lekker eten, lezingen …

Onze partners