Franse taal en cultuur

Alliance Française d'Alkmaar

Kijk onze aanbod aan: klik hier

Fotos en video van het concert van 10 oktober: Hier klikken

Het laatste nieuws

TAPIS ROUGE Frans FilmFestival

                                     11 – 16 november 2021

TAPIS ROUGE Frans FilmFestival is het enige festival, in Nederland, dat uitsluitend gewijd is aan de Franstalige film. Met een programma van 20 films, premières en een aantal exclusieve vertoningen, TAPIS ROUGE Frans FilmFestival presenteert het beste van de Franse cinema aan Nederlandse filmliefhebbers en alle Francofielen. Tijdens verschillende speciale avonden zijn regisseurs, acteurs en auteurs aanwezig om vragen van journalisten en het publiek te beantwoorden.

 

 

Het programma van deze derde editie van Tapis Rouge somt alle films op en de tijden waarop ze vertoond worden. De speciale avonden worden in detail gepresenteerd.

Download het programma

Alliance Française Alkmaar

Prof. W. Schermerhornstraat, 23

1843 JV Grootschermer

Mob. 06 46 43 75 83

emailadres :  secr.alkmaar@afpb.nl

Tel. 072 – 533 36 78

Van de président

Beste cursisten en vrienden van de Alliance-Française Alkmaar,

Op vakantie geweest, geen beperkingen meer en eindelijk een normaal leven kunnen leiden.

Ook de Alliance-Française Alkmaar heeft de afgelopen 2 jaar de nodige problemen gekend maar ook veel geleerd. Zo hebben we nieuwe cursussen ontwikkeld, Zoom cursussen georganiseerd en nieuwe culturele elementen toegevoegd.

We willen dat u nog beter vooraf de juiste cursus kan kiezen en hebben onze inschrijfavonden uitgebreid met een korte proefles en algemene informatie over onze cursussen

Via Zoom is het mogelijk om direct in contact te komen met onze directeur de cours Virginie Lacomme. Ook is het nu mogelijk om een online niveautest te maken en ontvang daarna advies voor de juiste cursus.

 

Alle ingeschreven cursisten hebben nu gratis toegang tot de enorme databron geheten Culturethèque. Onder Cultuur staat de toegang tot deze site en na invullen van uw naam, ontvangt u de toegang naar een stroom van Franse informatie zoals Franse kranten, tijdschriften, films, toneel, theater etc.

Naast de taalcursussen organiseert de Alliance-Française Alkmaar ook culturele avonden en we zijn druk bezig om maandelijks een evenement te organiseren zoals lezingen, films en de chansonavond.

We hebben het geluk om in oktober Charlotte Haesen te kunnen presenteren in een prachtige entourage en we hopen ook nu weer veel publiek te trekken. De kaarten voor deze voorstelling kunnen binnenkort online worde besteld.

Een voorproefje van haar geweldige optredens, CHARLOTTE HAESEN

De docenten en directie van de Alliance-Française Alkmaar hopen u te verwelkomen op de cursusavonden en/of onze culturele evenementen

Cor Thomas

Président Alliance Française Alkmaar

 

Cursussen

Wilt u graag een cursus Frans gaan volgen, maar heeft u geen idee welk niveau u nu heeft? Wij bieden een gratis instaptest aan.

Cultuur Cursus

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Cultuur evenementen

Naast de taalcursussen organiseert de Alliance-Française Alkmaar ook culturele avonden en we zijn druk bezig om maandelijks een evenement te organiseren

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Franse taalcursus voor beginners

U kunt nu ook overdag de beginnerscursus volgen! U heeft geen kennis van Frans, dan hoeft u alleen het inschrijfformulier op te sturen. U heeft Frans gehad maar niet bij de Alliance Française Alkmaar en u bent geïnteresseerd in één van onze cursussen dan dient u een vrijblijvende taaltest af te leggen.

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Cursusschema - seizoen 2021 - 2022

Hier vindt u ons volledig overzicht van alle cursussen voor het seizoen. Allereerst hebben we altijd na afloop van het cursusjaar het "Fête de clôture" waar we samen met alle cursisten en docenten een gezellige avond vullen met een quiz en/of spelletjes gecombineerd met heerlijke wijn en Franse kaas!

Deventer-reis-Parijs.jpg

Culturele activiteiten gedurende het hele seizoen

Eén van de doelstellingen van de Alliance Française Alkmaar is het organiseren van culturele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk. Daarvoor stellen wij elk seizoen een gevarieerd programma samen afwisselend in het Frans en in het Nederlands. Muziek, lekker eten, lezingen …

Onze partners