Franse taal en cultuur

Alliance Française d'Alkmaar

Informatie: 06 46 43 75 83 of cursus.alkmaar@afpb.nl

Doe onze testen

 

                                                                                    Doe onze testen, kijk onze aanbod en schrijf u in 

Inschrijving en voorlichting cursussen:
31/08/2024 – 11.00 – 13.00 uur – Bibliotheek Kennemerwaard centrum Alkmaar
03/09/2024 – 18.30 – 20.00 uur – Wijkcentrum Overdie, Alkmaar

 

Alliance Française Alkmaar

Prof. W. Schermerhornstraat, 23

1843 JV Grootschermer

Mob. 06 46 43 75 83

emailadres :  secr.alkmaar@afpb.nl

 
Van de Président
 

Beste cursisten en vrienden van de Alliance Française Alkmaar,

Het vervolg van onze cursussen in 2024 zal velen weer plezier doen. De inschrijvingen in het begin van het seizoen waren boven verwachting en het enthousiasme om de Franse taal te leren is groot.

In 2024 beginnen we ook weer met een nieuwe beginners (débutants) cursus die meestal goed ontvangen wordt. Immers na de donkere dagen wordt het weer licht en voorjaar en dus tijd om een leuke vakantie te plannen in het mooie Frankrijk.

De taal beheersen, al is het maar de basiskennis, dat is voor velen toch wel drijfveer om zich bij ons aan te melden.

Jarenlang was Soraya voor velen het bekende gezicht bij de beginners maar ze heeft besloten om per januari te stoppen. Onze Alliance heeft veel aan haar te danken evenals vele cursisten die door haar zijn opgeleid. Gelukkig hebben we 2 nieuwe docenten kunnen aanstellen en vanaf januari 2024 heten we Jeannette en Leila van harte welkom in ons docententeam.

De cursus La Chorale met chansonnier Christophe Chaplet is een groot succes en wordt in 2024 vervolgd met een grote groep deelnemers. Ook meezingen; kijk op kopje Cursussen/La Chorale! Echter de cursus tot april zit vol maar we gaan in september weer enthousiast verder.

Ook de samenwerking met Cinebergen verloopt uitstekend. De uitleg en duiding van cineast/filosoof Pierre Drouot wordt dan ook enorm gewaardeerd. Meer informatie hierover staat op onze site onder cultuur.

Alle gevorderde cursisten krijgen al dankzij een samenwerkingsovereenkomst met Sylvain Lelarge maandelijks de Cueilleurs de mots toegestuurd.

  • 4x per jaar ontvangen alle cursisten en oud-cursisten de nieuwsbrief Franco-Fil, ook door Sylvain Lelarge samengesteld.

Wij, directie en docenten, wensen al onze cursisten en oud-cursisten een fantastisch jaar toe en vooral veel plezier met de cursussen Frans.

Cor Thomas,

Président
Alliance Française Alkmaar

Cursussen

Wilt u graag een cursus Frans gaan volgen, maar heeft u geen idee welk niveau u nu heeft? Wij bieden een gratis instaptest aan.

Cultuur Cursus

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Cultuur evenementen

Naast de taalcursussen organiseert de Alliance-Française Alkmaar ook culturele avonden en we zijn druk bezig om maandelijks een evenement te organiseren

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Franse taalcursus voor beginners

U kunt nu ook overdag de beginnerscursus volgen! U heeft geen kennis van Frans, dan hoeft u alleen het inschrijfformulier op te sturen. U heeft Frans gehad maar niet bij de Alliance Française Alkmaar en u bent geïnteresseerd in één van onze cursussen dan dient u een vrijblijvende taaltest af te leggen.

2016-AF-Logo-seul-pictoaf-RVB.jpg

Cursusschema - seizoen 2023 - 2024

Hier vindt u ons volledig overzicht van alle cursussen voor het seizoen. Allereerst hebben we altijd na afloop van het cursusjaar het "Fête de clôture" waar we samen met alle cursisten en docenten een gezellige avond vullen met een quiz en/of spelletjes gecombineerd met heerlijke wijn en Franse kaas!

Deventer-reis-Parijs.jpg

Culturele activiteiten gedurende het hele seizoen

Eén van de doelstellingen van de Alliance Française Alkmaar is het organiseren van culturele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk. Daarvoor stellen wij elk seizoen een gevarieerd programma samen afwisselend in het Frans en in het Nederlands. Muziek, lekker eten, lezingen …

Onze partners