Franse taal en cultuur

Alliance Française Nimègue

Bienvenue - Welkom

De nummer één voor een cursus Frans, voor beginners en gevorderden. Al meer dan 125 jaar!

Bij de Alliance Française Nijmegen kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 
Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Daarmee brengt de Alliance Française Nijmegen de Franse taal en cultuur in Nijmegen en omstreken.

Cursuscoördinator gezocht!

Wij zoeken m.i.v. het nieuwe seizoen een cursuscoördinator. Zij/hij beschikt over een goede kennis van de Franse taal en cultuur, is enthousiast, kan goed met mensen omgaan en is flexibel. Hoewel het aantal uren in principe niet groot is zal de werkbelasting over het jaar verdeeld pieken en dalen kennen. De taken bestaan o.a. uit het starten en opzetten van cursussen, werving van cursisten (open dagen), begeleiding en werving van docenten, en aanverwante taken.
We staan ook open voor een verdeling van het werk waarbij een tweede persoon vooral zal bijstaan bij de administratieve taken.

Enthousiaste docenten gezocht!

Reisbegeleiding gezocht

Cultuur 2022 - 2023

Binnenkort

Binnenkort: De nieuwe cursussen

Wat kunt u bij ons verwachten?

Cursussen
Franse taal

voor beginners en gevorderden

Misschien bent u helemaal blanco of misschien heeft u vroeger al eens een klein beginnetje gemaakt.
We hebben ook cursussen voor vergevorderden.
Benieuwd naar de mogelijkheden?

◄De twee kanten►

Taal en cultuur

Cultureel Programma

Voor de echte francofielen organiseert de Alliance Française een aantal culturele activiteiten in de loop van het cursusjaar.
Deze avonden zijn bedoeld voor leden, cursisten en overige belangstellenden.

Extra's

Excursie_2017-900x478

Excursies en Reizen

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

culturethèque

Culturethèque

Als lid/cursist van de Alliance Française heeft u gratis toegang tot de digitale bibliotheek Culturethèque: kranten, tijdschriften, boeken, films en nog veel meer.

Café Tandem

In samenwerking met de studievereniging van Romaanse talen en culturen ¿Ouisí? organiseert de Alliance Française Nijmegen het Café Tandem, een Frans café voor Franstaligen en Nederlandstaligen.

Onze partners