Franse taal en cultuur in Zoetermeer

Alliances Françaises
des Pays-Bas

Bienvenue

Onze Alliance Française organiseert cursussen Frans voor allerlei niveaus op de donderdagavond in Zoetermeer. De lessen worden verzorgd door ervaren, gediplomeerde en enthousiaste docenten. Wij werken met kleine groepen, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Tijdens de lessen is er aandacht voor alle taalvaardigheden en voor de Franse cultuur. 

Onze taalvereniging organiseert elk jaar meerdere culturele avonden met wisselende thema’s en bij voldoende belangstelling excursies.

Op deze site kunt u alle informatie vinden omtrent de cursussen, inschrijvingen, het jaarprogramma de soirées, etc. Wij hopen u binnenkort te verwelkomen op de Alliance Française Zoetermeer.

Activiteiten 2021-2022

  • Inschrijvingen cursusjaar 2021-2022 geopend
  •  2 september 2021 informatieavond
  •  9 september 2021 aanvang cursusjaar
  • 18 november 2021 algemene ledenvergadering
  • 18 november 2021 soirée culturelle: Wijnproeverij
  • 10 februari 2022 soirée culturelle: Lezing over Noord Frankrijk
  •  9 april 2022 Dagexcursie naar Brussel met gids
  • 21 april 2022 Soirée de clôture: Quizavond

Cursus

Ruime keuze uit niveaus

Onze Alliance organiseert cursussen Frans op de donderdagavond in Zoetermeer. De algemene cursussen bestaan uit 25 lessen van 1,5 uur. Deze beginnen in  september en eindigen in april. De vakantiecursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur. Deze begint in januari en eindigt in april.

 

Cultureel progamma

We hebben dit cursusjaar weer een aantal soirées culturelles op het programma staan waarin we meer zullen ontdekken over Noord Frankrijk, Franse chansons, Brussel en ter afsluiting een gezellige quizavond. Klik hieronder voor meer informatie.

 

Vacatures

Voor twee bestuursleden verloopt binnenkort de statutair vastgelegde bestuurstermijn. Voor beiden geldt, dat zij hun bestuursfunctie in de algemene ledenvergadering van november 2022 beëindigen.

Verder wijzen wij u op de al langer openstaande vacature van voorzitter.

Onze partners