Franse taal en cultuur in Zoetermeer

Alliance Française Zoetermeer

Bienvenue

Onze Alliance Française organiseert cursussen Frans voor allerlei niveaus op de donderdagavond in Zoetermeer. De lessen worden verzorgd door ervaren, gediplomeerde en enthousiaste docenten. Wij werken met kleine groepen, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Tijdens de lessen is er aandacht voor alle taalvaardigheden en voor de Franse cultuur. 

Onze taalvereniging organiseert elk jaar meerdere culturele avonden met wisselende thema’s en bij voldoende belangstelling excursies.

Op deze site kunt u alle informatie vinden omtrent de cursussen, inschrijvingen, het jaarprogramma de soirées, etc. Wij hopen u binnenkort te verwelkomen op de Alliance Française Zoetermeer.

Activiteiten 2023-2024

  • Inschrijvingen komende cursussen geopend
  • Inschrijven het gehele cursusjaar mogelijk i.v.m. doorlopend programma 
  • 7 september informatieavond 19:00 – 20:30 (informatie, niveautesten, inschrijvingen, etc.)
  • 14 september 2023 aanvang jaarcursus en DELF/DALFcursus
  • 23 november algemene ledenvergadering
  • 23 november soirée culturelle
  • 18 januari aanvang vakantiecursus en DELF/DALFcursus
  • 15 februari soirée culturelle
  • 25 april soirée de clôture

Cursus

Alliance Française Zoetermeer organiseert jaarcursussen Frans op allerlei niveaus op de donderdagavond in Zoetermeer. Deze cursussen bestaan uit 25 lessen van 1,5 uur en beginnen in september en eindigen in april. De DELF/DALF- en vakantiecursus bestaan uit 12 lessen van 1,5 uur. Er worden ook online lessen verzorgd. Daarnaast verzorgen wij ook privélessen en lessen voor in het bedrijfsleven.

Cultureel programma

De culturele commissie verzorgt elk cursusjaar verschillende soirées. Er worden onderwerpen gekozen die te maken hebben met de cultuur van Frankrijk, zoals een wijnproeverij, Franse chansons, een literair onderwerp, etc. Soms worden er ook excursies georganiseerd naar een Franstalige stad of streek. Ook voor dit cursusjaar is er met veel enthousiasme een mooi programma voorbereid.

Contact & Informatie

De Alliance Française Zoetermeer bestaat niet alleen uit professionele en enthousiaste docenten. Het bestuur en de culturele commissie zetten zich ook gedurende het hele jaar in. Klik hier om kennis te maken met het hele team en voor de contactgegevens. Voor cursusinformatie kunt u contact opnemen met de cursusleidster/directrice des cours Anita Gölpinarli.

Vacatures

Webmestre

voor de website van de Alliance Française Zoetermeer (met basiskennis van WordPress) en het opmaken van onze digitale nieuwsbrief Entre Nous.

 

Onze partners