Franse taal en cultuur in Zoetermeer

Alliances Françaises
des Pays-Bas

Bienvenue

Onze Alliance Française organiseert cursussen Frans voor allerlei niveaus op de donderdagavond in Zoetermeer. De lessen worden verzorgd door ervaren, gediplomeerde en enthousiaste docenten. Wij werken met kleine groepen, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Tijdens de lessen is er aandacht voor alle taalvaardigheden en voor de Franse cultuur. 

Onze taalvereniging organiseert elk jaar meerdere culturele avonden met wisselende thema’s en bij voldoende belangstelling excursies.

Op deze site kunt u alle informatie vinden omtrent de cursussen, inschrijvingen, het jaarprogramma de soirées, etc. Wij hopen u binnenkort te verwelkomen op de Alliance Française Zoetermeer.

Activiteiten 2022-2023

  • Inschrijvingen cursusjaar 2022-2023 geopend
  •  1 september 2022 informatieavond
  •  8 september 2022 aanvang cursusjaar
  •  begin oktober 2022 Dagexcursie naar Brussel met gids (uitgesteld, datum nader te bepalen)

Cursus

Ruime keuze uit niveaus

Onze Alliance organiseert cursussen Frans op de donderdagavond in Zoetermeer. De algemene cursussen bestaan uit 25 lessen van 1,5 uur. Deze beginnen in  september en eindigen in april. De vakantiecursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur. Deze begint in januari en eindigt in april.

 

Cultureel progamma

We hadden dit cursusjaar weer een aantal soirées culturelles op het programma staan zoals een lezing over Noord Frankrijk, Franse chansons, Brussel en ter afsluiting een gezellige quizavond. 

Helaas hebben deze soirées door Corona en de maatregelen geen doorgang kunnen vinden. Wellicht dat de Soirée de clotûre op 7 april wel kan doorgaan.

 

Vacatures

Inmiddels zijn de vacatures voor voorzitter en secretaris ingevuld. We zijn nog op zoek naar een:

Penningmeester

en een bestuurslid

Facilitaire zaken


Onze partners