Franse taal en cultuur in Zoetermeer en omgeving

Alliance Française

Bienvenue

De Alliance Française Zoetermeer brengt de Franse taal én cultuur in Zoetermeer en omgeving. U kunt bij ons een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

De lessen worden verzorgd door ervaren, gediplomeerde en enthousiaste docenten. Wij werken met kleine groepen, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Tijdens de lessen is er aandacht voor alle taalvaardigheden en voor de Franse cultuur. 

Onze taalvereniging organiseert elk jaar meerdere culturele avonden met wisselende thema’s en bij voldoende belangstelling excursies.

Op deze site kunt u alle informatie vinden omtrent de cursussen, inschrijvingen, het jaarprogramma de soirées, etc. Wij hopen u binnenkort te verwelkomen op de Alliance Française Zoetermeer.

Cursus

Alliance Française Zoetermeer organiseert cursussen Frans op allerlei niveaus, zoals de jaarcursus, de cursus DELF/DALF en de vakantiecursus. Deze lessen zijn in groepsverband en worden verzorgd door ervaren en bekwame native docenten. Daarnaast verzorgen wij ook privélessen en lessen voor in het bedrijfsleven. De cursussen worden zowel online als op locatie aangeboden.

Cultureel programma

De culturele commissie verzorgt elk cursusjaar verschillende soirées. Er worden onderwerpen gekozen die te maken hebben met de cultuur van Frankrijk, zoals een wijnproeverij, Franse chansons, een literair onderwerp, etc. Soms worden er ook excursies georganiseerd naar een Franstalige stad of streek. Ook voor dit cursusjaar is er met veel enthousiasme een mooi programma voorbereid.​

Contact & Informatie

De Alliance Française Zoetermeer bestaat niet alleen uit professionele en enthousiaste docenten. Het bestuur en de culturele commissie zetten zich ook gedurende het hele jaar in. Klik hier om kennis te maken met het hele team en voor de contactgegevens. Voor cursusinformatie kunt u contact opnemen met de cursusleidster/directrice des cours Anita Gölpinarli.

Jaarprogramma

Wij zijn een actieve taalvereniging met een compleet programma. De data van de informatieavond, algemene ledenvergadering, online en fysieke lessen en uiteraard de culturele avonden zijn allemaal in een overzicht te vinden in deze agenda. Informatie over de lessen, de culturele activiteiten, et cetera kunt u vinden op onze website.

Onze partners