Franse taal en cultuur

Alliance Française Roermond

Bienvenue

De Alliance Française Roermond biedt cursussen Frans aan voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Daarnaast zien wij u graag bij een van onze activiteiten. U bent van harte welkom: bienvenue !

 

Actueel

Bonjour amies et amis de l’Alliance Française Roermond,

Het leek in september of het weer een “normaal” seizoen zou worden.
De openingssoirée op 24 september met quiz en buffet was ouderwets gezellig. Het café Français startte ook geanimeerd. De soirée over Vauban op 5 november was geslaagd en ook de excursie naar Stavelot op 20 november was een bijzondere combinatie van museumbezoek, samen lunchen en een Ardennen wandeling. 

En nu gooien de nieuwe coronamaatregelen weer roet in het eten. De cabaretavond met Muzifique op vrijdag 3 december kan niet doorgaan. Er waren al ruim vijftig inschrijvingen. Doodzonde! We proberen de avond te verschuiven naar maart 2022.
 
De film is verplaatst naar zondag 12 december om 13.05 uur. Om 13.00u houdt Henriëtte van onze Alliance Française de inleiding! 
Het in de Franse skiwereld spelende Slalom laat zien hoe de verhouding tussen een trainer en een vijftienjarige leerling langzaam afglijdt naar misbruik.

Locatie: ECI Roermond, kaartjes €9 via www.ecicultuur.nl of 0475 317171

Vrijdag 7 januari starten we het nieuwe jaar met een soirée van Marc Defossez, getiteld “Voyage virtuel dans le Nord de France”. Hopelijk is dan De Ster weer geopend in de avond. Aanvang 20.00 uur. Nadere info volgt nog.
 
 

NB: In verband met de maatregelen m.b.t. het coronavirus zijn alle op deze website genoemde activiteiten onder voorbehoud.
De AF volgt de maatregelen van het RIVM om verspreiding van het
coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

 
 
 
 
 
 
 

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse Taalcursus

Kom voor het juiste instapniveau naar de info-avond op di. 31 augustus 2021. Bij vragen kunt u ook de cursusleider bellen.

Cultureel Programma

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.

 

 

Café Français

In Grand café Blond & Blond gelegen aan de Roerkade, bieden wij een unieke gelegenheid om in een ongedwongen sfeer Frans te praten.