Franse taal en cultuur

Alliance Française Roermond

Bienvenue

De Alliance Française Roermond biedt cursussen Frans aan voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Daarnaast zien wij u graag bij een van onze activiteiten. U bent van harte welkom: bienvenue !

 

Actueel

Bonjour amies et amis de l’Alliance Française Roermond,

 
November wordt een interessante maand voor francofielen in Roermond en omstreken!
 
Vrijdag 5 november: Soirée ‘De vestingwerken van Vauban.
Jeroen van de Werf is onze gastspreker. Vestingwerken zijn knooppunten van politiek, logistiek, economie en geschiedenis. Ze werden gebouwd als gevolg van politieke spanningen en verdedigden de grenzen van de staat. De plek waar ze werden gebouwd controleerde een weg, vaarroute, haven of bergpas.
De lezing is in het Nederlands. Aanvang 20:00 uur in Café De Ster, Raadhuisstraat 13 in Maasniel. Entree is gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française. Reserveren is niet nodig.

Zaterdag 20 november: dagexcursie naar Stavelot. In Stavelot bezoeken we de abdij, met drie musea. Eén over de geschiedenis het principauté Malmedy-Stavelot,  één over het circuit van Spa-Francorchamps en het derde over leven en werk van Guillaume Apollinaire en zijn relatie met Stavelot. Daarna lunchen we in een restaurant, gevolgd door een frisse Ardennenwandeling van 5 km. Wie dat niet wilt, bekijkt de abdij en omgeving verder of maakt een kleine stadswandeling.
Leden kunnen zich opgeven tot uiterlijk 14 november via roermond@afpb.nl of 06 22808552.
Vermeld daarbij ook of u wilt rijden en drie personen mee kan nemen.
 
Woensdag 23 november: Café Français in Blond&Blond aan de Roerkade in Roermond. Entre 20.00 et 22.00h. On parle Français!

Zaterdag 27 november vanaf 20.00 uur wordt in het Théâtre de l’Odéon in Parijs “La ménagerie de verre” van Tennessee Williams opgevoerd. Regie Ivo van Hove, hoofdrolspeelster Isabelle Huppert.
Het leuke van de voorstelling van 27-11 is dat het live wordt uitgezonden vanuit Parijs. Kaarten voor de livestream kosten €12,50. Ondertiteld in het Nederlands en Engels.
 
(Denk bij alle activiteiten aan de coronapas!)
 
Onze leden worden ook via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van geplande activiteiten.  

Download de nieuwe brochure hier of ga meteen naar het cursusaanbod.

NB: In verband met de maatregelen m.b.t. het coronavirus zijn alle op deze website genoemde activiteiten onder voorbehoud.
De AF volgt de maatregelen van het RIVM om verspreiding van het
coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

 
 
 
 
 
 
 

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse Taalcursus

Kom voor het juiste instapniveau naar de info-avond op di. 31 augustus 2021. Bij vragen kunt u ook de cursusleider bellen.

Cultureel Programma

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.

 

 

Café Français

In Grand café Blond & Blond gelegen aan de Roerkade, bieden wij een unieke gelegenheid om in een ongedwongen sfeer Frans te praten.