Wat kan wel?

Slotavond donderdag 20 mei 2021 om 20 uur via Zoom: Musiquiz, gepresenteerd door Berry v/d Wouw, schrijver van ‘Zing het échte Frans’.

Inschrijving (en info) tot en met 16 mei naar: cursus.edewageningen@afpb.nl

 

Helaas moeten we alle overige activiteiten  vanwege de corona maatregelen tot nader bericht annuleren.

U kunt eventueel een niveautest maken op onze website. Tevens bestaat de mogelijkheid om telefonisch (of via Skype) een mondelinge test te laten afnemen door één van onze docenten. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze coördinatrice: cursus.edewageningen@afpb.nl.

Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen rond het coronavirus en hanteren we de geldende maatregelen. Verder hebben we nu een nieuwe lesmethode “Entre Nous” voor niveaus 1 t/m 6a. Het voordeel van deze methode is dat we ook virtueel les kunnen geven mochten er vanwege coronamaatregelen geen fysieke bijeenkomsten kunnen plaatsvinden.

Franse taal en cultuur in Ede-Wageningen

Alliance Française des Pays-Bas

Wilt u een cursus Frans volgen in Ede-Wageningen?

Alle afdelingen van de Alliance Française in Nederland organiseren cursussen Frans op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen: extensieve en intensieve cursussen, algemeen Frans maar ook ‘à la carte’, bijvoorbeeld voor bedrijven, en kindercursussen.
Het aangeboden cursusprogramma kan per Alliance verschillen. De niveaus van de cursussen volgen het Europees kader voor de talen. De cursussen zijn vooral gericht op het vergroten van de spreekvaardigheid.
Desgewenst kunnen de cursisten zich ook voorbereiden op diverse certificeringen in de Franse taal zoals de internationale erkende diploma’s DELF of DALF.

Binnenkort

Ook dit evenement moeten we helaas afzeggen vanwege de corona situatie!

Donderdag 19 november  20.00 uur

Villa Erica, Ericapark 1 in Bennekom

 
“Si c’était à recommencer” door Frédéric Dorfmann

Een muzikale, akoestische en poëtische hommage aan Serge Reggiani!

Serge Reggiani was in de jaren zestig-zeventig een van de meest gevierde vertolkers van het Franse chanson. Hoewel hij al ruim 40 was toen hij begon te zingen, maakte zijn ruige imago hem populair bij zowel jongere als oudere luisteraars. Met het klimmen van de jaren werd hij meer en meer erkend als een van de markantste “interprètes de la chanson française”, die de poëzie van o.a. Arthur Rimbaud, Charles Baudelaire en Jacques Prévert dichter bij het publiek bracht.
“Als Reggiani praat, als hij zingt, worden de woorden herboren: waardevolle woorden, trotse woorden, vrije woorden. Frédéric Dorfmann biedt u deze woorden zingend en vertellend bieden. Het zijn vredelievende, ongevaarlijke woorden. Het zijn woorden van… liefde… woorden van… Serge Reggiani.”

Elk lied wordt in het Nederlands treffend ingeleid. Je hoeft de Franse taal niet machtig te zijn om van dit nieuwe programma van Frédéric Dorfmann te genieten.

Cursus-8.jpg

Franse taalcursus voor beginners

Bij iedere Alliance worden er cursussen voor volwassen aangeboden. Benieuwd naar de mogelijkheden wat u kunt kiezen.

AF_Logo_pictoaf_RVB

Cursusschema 2020 - 2021

Hier vindt u ons volledig overzicht van alle cursussen voor het komende seizoen.

logo_af_business_france_200_114_a.png

Privé- en bedrijfscursussen

De Alliance Française Ede-Wageningen biedt deze cursussen niet zelf aan, maar bemiddelt bij het zoeken naar een docent. Verdere informatie bij de Cursuscoördinatie. e-mail : cursus.edewageningen@afpb.nl

Onze partners