Inschrijving

Oriëntatie

Als u nog geen cursus bij ons hebt gevolgd maakt u eerst de niveautest op de site. Daarna kunt u een telefonisch afspraak maken voor een korte mondelinge test. Zo wordt bepaald op welk cursusniveau u het best kunt instromen en wordt de kans op teleurstellingen achteraf verkleind.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de coordinatrice des cours

Wij starten in september, januari, maart en mei met nieuwe cursussen (zie cursusoverzicht). Is uw cursus al gestart? Doe mee als zij-instromer!

Onze informatiedag in september gaat online!
Tussen 1 en 15 sept. belt u overdag op dinsdag en donderdag (0346 215 796) voor een persoonlijk gesprek en telefonische niveautest. Schikt het niet? Mail dan om een telefonisch afspraak te maken en vermeld op welke dag / tijd u bereikbaar bent.

Enrolment days
The Alliance Française Utrecht starts new courses in September January and May. If you have any questions concerning the new courses, please contact us. At the start of the new course period, we organise enrollments evenings. New students can come by for information about courses and even do a free level test.

We hope to see you on one of these days!

Hoe kan ik inschrijven?

Om u in te schrijven voor een cursus kiest u de door u gewenste cursus, plaatst u die in de winkelmand, vult u het formulier in met uw gegevens en betaalt u met iDeal. Wij bevestigen vervolgens uw voorlopige inschrijving.

Zodra er voldoende deelnemers ingeschreven zijn om de cursus door te kunnen laten gaan, krijgt u van ons bericht met alle details over de cursus waarvoor u bent ingeschreven (docent, planning cursus- en vakantiedagen). Dit gebeurt uiterlijk één week voor het begin van de cursus.

Als de cursus niet kan doorgaan wordt het cursusgeld meteen gerestitueerd.

N.B.: Voor de iDeal betaling maken we gebruik van de diensten van ‘Mollie Payments’ die via een veilige verbinding tussen onze site en uw bank de betaling uitvoert.

Voorwaarden voor inschrijving​

 • Met het inschrijven voor- en het betalen van de cursus verbindt men zich altijd voor de gehele cursus.
 • Restitutie van lesgeld vindt uitsluitend plaats, als de Alliance Française Utrecht genoodzaakt is een cursus te annuleren of wanneer een aspirant-cursist niet kan worden geplaatst omdat de cursus is volgeboekt.
 • Een cursus gaat pas door, als een minimum aantal inschrijvingen is ontvangen. Bij niet doorgaan van een cursus wordt het betaalde lesgeld meteen gerestitueerd.
 • Lesmateriaal en eventueel examengeld zijn niet bij het lesgeld inbegrepen.
 • Om cursisten bekend te maken met ons cultureel programma kan één les worden vervangen door het deelnemen aan een culturele activiteit onder begeleiding van de docent.
 • Tijdens de schoolvakanties worden doorgaans geen lessen gegeven.
 • Bij ziekte van een docent wordt in beginsel voor vervanging gezorgd. Als dat niet mogelijk is, krijgt de cursist per e-mail of telefonisch bericht, dat de les niet door kan gaan. De uitgevallen les wordt later ingehaald op één van de reservedata.
 • De cursuscoördinatie heeft het recht om bij gebleken noodzaak wijzigingen aan te brengen t.a.v. lesroorster, docenten of cursuslocaties.
 • De Alliance Française Utrecht is niet aansprakelijk voor schade aan of het verloren gaan van persoonlijke bezittingen.

Certificaten

Delf
De Alliance Française Utrecht organiseert een Delf-examentraining op B1/B2 niveau (A2 op aanvraag). Meer informatie vindt u bij Delf training.

Bilan
Cursisten uit A2.2 en B1.3 mogen gratis een Bilan afleggen waarvoor zij na positieve afronding een getuigschrift van de Alliance Française Utrecht kunnen verkrijgen.

Overig
Bent u geen cursist en hebt u een bewijs van niveau nodig, neem dan contact op met het cursuscentrum.

Boekenlijst

Information for Englisch speaking students

The language proficiency levels used at the Alliance Française Utrecht follow the recommendations of the CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) developed by the Council of Europe.

Levels:

 • A1 Beginner
 • A2 Elementary (Beginner +)
 • B1 Intermediate
 • B2 Upper Intermediate
 • C1 Advanced

More information can be found here and here.

Unless you are enrolling on a beginners’ course (A1.1), you must take our free skill-level test before you enrol with the Alliance Française Utrecht for the first time.