Vive le Cinéma!​

Vive le Cinéma!

Ook dit jaar kent Film by the Sea weer een competitieprogramma met Franstalige films onder de naam Vive le Cinéma. Acht Franstalige films dingen mee naar de Prix TV5MONDE.

Het programma wordt ondersteund door TV5MONDE, Institut Français, Assemblee Nationale, Alliance Française.

Bekijk de speeltijden en locaties op de website van Film by the Sea.

Bij het Film By The Sea festival warenm er 2 Franse winnaars:

3.       Entre deux mondes; door de vak jury litteratuur (olv regisseuse Maike de Jong)

4.       Les héroiques; door de vakjury Vive Le Cinéma (olv Sara Hohner – producente)

De jury

Wim Millenaar (voorzitter)

Wim Millenaar is al vanaf zijn achtste geobsedeerd door film. Toen hij familie in Cannes kreeg te wonen, begon deze passie zich vooral te richten op de Franse film. Hij volgde -naast zijn opleiding tot leerkracht- een theater-regieopleiding. Hij heeft vijf jaar bij de KRO gewerkt en zet zich nu in voor de Alliance Française Coeur de Zélande in Goes. Daarnaast is hij ambulant begeleider van kinderen problemen in het onderwijs.

Anneke Stroo

Anneke Stroo houdt van de Franse film omdat die dicht op de huid zit en voor het subtiele gaat. Tijdens haar werk als docent beeldende vorming heeft ze altijd haar passie -kinderen in aanraking brengen met cultuur- kunnen uitdragen en nu zet ze zich in voor cultuur in haar woonplaats Kapelle.

Christophe Mourot

Als geboren Fransman is Christophe Mourot opgegroeid met film, literatuur en cultuur. Daarnaast zit de liefde voor film bij hem in de familie. Tijdens zijn studententijd in Nancy zat hij bijna even vaak in het filmtheater als in de collegezaal. Hij kwam naar Nederland en begon meteen met een cursus Nederlands om daarna aan de Universiteit in Tilburg te studeren. Nu is hij docent Frans bij onder andere de Alliance Française Coeur de Zélande.