Cultureel programma

Cultureel programma Alliance Française Kennemerland

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils. Hier kunt u een overzicht vinden van de culturele activiteiten die u kunt verwachten voor het cursusjaar 2023-2024. Uiteraard vullen wij het programma in de loop van het cursusjaar verder aan.

Nieuw in 2023-2024: Omdat we activiteiten van hoge kwaliteit willen bieden zijn de kosten navenant gestegen. We hebben daarom gekozen voor een ander model: het culturele programma is niet langer gekoppeld aan de cursussen maar aan het Ami(e)-schap. Wanneer u Ami(e) bent, kunt u zich inschrijven tegen gereduceerde prijs. Deelnemers aan de wekelijkse cursussen zijn automatisch Ami(e). 

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij de culturele activiteiten van komend seizoen!

Chansons in intieme sfeer met Annemarie Brijder

Vrijdag 1 maart 2024 | Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00u

Het Verhalenhuis, van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem

Van de liefde tot de dood, en van de voordelen van biologische groenten tot de economische crisis. Annemarie zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar ontwapenende chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal neemt ze haar publiek mee in haar zoektocht.

Annemarie Brijder, singer-songwriter, treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Ze staat met haar liedjesvoorstelling in verschillende theaters en op poëziepodia. In  2019 won ze de Aanmoedigingsprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. In Frankrijk speelde zij onder meer op chansonfestival Les Nuits du Chat in Montpellier en verzorgde zij het voorprogramma van chansonnier Yves Duteil in Vauvert. En nu is ze hier, bij ons in de intieme kleine zaal van Het Verhalenhuis!

U reserveert uw kaartje direct bij het Verhalenhuis. 

Entree: € 12,50 | Ami(e)s: € 6,00

Annemarie Brijder

Franse wandeling

Eind maart 2024, begin april.

Haarlem

Volg de voetstappen van Fransen in de Haarlemse geschiedenis. Met een Frans sprekende gids wandelt u langs een aantal Haarlemse plekken vol Franse invloeden.

Meer informatie wordt nog bekend gemaakt.

Piaf - Musical in diverse theaters

Van 23 september tot 24 februari 2024

Diverse theaters, bijvoorbeeld in

Hoofddorp, Amsterdam, Zaandam, Alkmaar, Heerhugowaard, Leiden 

Een nieuwe nederlandse musical over het leven én de dood van Edith Piaf.

Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wou. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas overleden komt de verwarde Piaf vier karakters tegen. De Engel. De Duivel. De Nar. En de Dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar haar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. De tocht is een lange. Bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleeft de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en om erachter te komen wat het is dat ze achterlaat.

L' Autre Pays du Théâtre - Courgette

Zaterdag 23 maart, 20.30 uur

L’Autre Pays du Théâtre, Den Haag

Trouver un chemin de vie, tracer sa route vers le bonheur. Une incroyable histoire pétrie de bon sentiments aux accents d’Oliver Twist version XXI ème siécle. 

Une pétillante adaptation pour le théâtre, aux airs de comédie musicale, du roman de Gilles Paris, Autobiographie d’une Courgette. Dans un monumental décor, cinq comédiens-musiciens-chanteurs donnent vie aux différents personnages

À la suite d’un accident familial, Icare, alias Courgette, se retrouve dans un « foyer pour enfants écorchés » où il rencontre Simon, Ahmed, et la mystérieuse Camille.
Là où le jeu et la poésie deviennent une nécessité, ils vont apprendre à se construire, à « s’élever » et à « recoudre » leur cœur… Et puis il y a Raymond, le gendarme, qui va peu à peu endosser le rôle de père de substitution, et qui, grâce à Courgette, va aussi reprendre goût à la vie…

32€  adulte 20€ moins de 18 ans

(1H15) – Dès 10 ans.

Pour vous mettre dans l’ambiance de l’été :
LAISSE LES PARLER

Une vidéo de l’artiste français PIPOH et la chanteuse brésilienne AMANDA MAGALHES

Documentaire: Les Alliances Françaises

De Paris à Pondichéry, en passant par Rio, Buenos Aires ou Tsiroanomandidy, rencontre avec des femmes et des hommes qui font rayonner la langue française et la culture francophone à travers le monde. Avec les témoignages d’Irina Bokova, Bernard Cerquiglini, Laurent Fabius, Julia Kristeva, Erik Orsenna, Sebastião Salgado… Réalisation : Antoine Rivière (France, 2022)

Culturele activiteiten Alliance Française Pays-Bas

Onze overkoepelende organisatie Alliance Française Pays-Bas (AFPB) houdt een landelijke agenda bij met culturele activiteiten, zoals reizen. Op de website wordt ook verwezen naar de lokale afdelingen van Alliance Française en de culturele activiteiten die door hen worden georganiseerd.