Het bestuur & Vacatures

Comité - Het bestuur

Voorzitter

Mevr. Christine van Meer – Waller

Secretaris

Mevr. Sonja Bakker

Penningmeester

De heer Jan Zonjee

Onze overige medewerkers

Cursuscoördinator

Mevr. Bianca Hopstaken

Webmaster

Mevr. Esther Rogmans

Vacature: Webmaster

Over Alliance Française Kennemerland

Onze stichting bestaat uit een team van gekwalificeerde, ervaren docenten, ondersteund door het bestuur: Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Cursuscoördinator, en Webmaster.

Onze specialiteit is het geven van cursussen Frans van hoge kwaliteit. En naast cursussen Frans nog veel meer. Wij organiseren bijvoorbeeld ook culturele activiteiten, waar cursisten en andere geïnteresseerden nader kennis kunnen maken met de Franse cultuur. Wij maken deel uit van een wereldwijd netwerk van meer dan 800 Alliances Françaises. Kijk op onze website voor meer informatie: www.alliance-francaise.nl/kennemerland.

Verantwoordelijkheden en taken

Stichting Alliance Française Kennemerland zoekt per direct een vrijwilliger voor de online aangelegenheden van de organisatie. De webmaster beheert de website en sociale kanalen, stuurt nieuwsbrieven, en ondersteunt het bestuur met algemene werkzaamheden. De webmaster rapporteert aan het bestuur van de Alliance Française Kennemerland.

Gedurende het cursusjaar plaatst de webmaster online content en zorgt dat de informatie op de website actueel blijft. In de periodes december/januari en augustus/september zijn er over het algemeen meer werkzaamheden te verrichten dan de rest van het jaar, in verband met de voorbereidingen voor het aankomend semester.

Kwalificaties en vaardigheden

Wij vragen:

 • Werkervaring op minimaal HBO-niveau
 • Uitstekende algemene computervaardigheden (goede kennis van Word, Excel, Google Drive, etc.)
 • Ervaring met WordPress (Elementor) en MailPoet is geen vereiste, maar de wil om hier de basisvaardigheden van te leren wel.
 • Ervaring met Adobe programma’s zoals Photoshop en InDesign is een grote pré, maar geen vereiste.
 • Sterke tekstuele vaardigheden. Nederlands is uw moedertaal en u vindt het leuk om online content te schrijven. Een groot deel van de geschreven content wordt aangeleverd door het bestuur, maar de webmaster levert hier ook een bijdrage in.
 • Affiniteit met de Franse taal en cultuur. De online content wordt in principe in het Nederlands geplaatst. Dus als u geen vloeiend Frans kunt spreken of schrijven is dat niet erg. Wel krijgt de webmaster af en toe Franstalige nieuwsbrieven, waarbij het handig is als hieruit opgemaakt kan worden of er iets interessants in staat voor onze organisatie.
 • Een communicatieve vrijwilliger die snel schakelt en die graag meedenkt in het grotere plaatje van de organisatie.
 • Aanwezigheid bij bestuursvergaderingen (ca. 6-8 keer per jaar), culturele avonden (ca. 6 per jaar), Open Dagen (ca. 1-2 per jaar), en webmasterdag (1 keer per jaar).
 • Gemiddeld ongeveer 2-3 uur per week. Met ca. 1-2 uur per week kunnen de minimale werkzaamheden zijn verricht, maar wij zoeken iemand die het leuk vindt om er echt iets van te maken. Er zijn namelijk oneindig veel mogelijkheden om de website nog verder te verbeteren en te voorzien van de meest actuele content, en daarnaast zijn er nog sociale kanalen die moeten worden onderhouden.

 

Wat kunt u verwachten van Alliance Française Kennemerland?

 • Een gezellig team en een platte organisatiestructuur
 • Gratis deelname aan het culturele aanbod van de Alliance Française, ook van andere afdelingen in Nederland.
 • Vrijwilligersbeloning, afgestemd op een dagdeel per week
 • Flexibele werktijden

 

Solliciteren

Maak uw interesse kenbaar door een e-mail te sturen met C.V. naar web.kennemerland@afpb.nl.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met:

Esther Rogmans,

Tel. 06-13703758

web.kennemerland@afpb.nl

Foto: Bart Jonker (Heemsteder)