Cultureel programma

Cultureel programma Alliance Française Kennemerland

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils. Hier kunt u een overzicht vinden van de culturele activiteiten die u kunt verwachten voor het cursusjaar 2022-2023. Uiteraard vullen wij het programma in de loop van het cursusjaar verder aan.

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij de culturele activiteiten van komend seizoen!

Promenade française – Franse wandeling

Zondag 2 april 2023, 11.00u-12.30u.

Verzamelpunt Provinciehuis Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, 2012 HR Haarlem.

Bewaakte en overdekte fietsenstalling Tempeliersstraat op circa 500 meter afstand.
Dichtstbijzijnde parkeergarage: Parkeergarage Dreef, Dreef 3, 2012 HR

La promenade commencera à 11 heures, Dreef 3, Provinciehuis Paviljoen Welgelegen. Un guide français nous montrera les curiosités de Haarlem, comme par exemple l’église wallonne. La promenade finit devant le musée Barnaart. Le guide fera surtout attention aux influences françaises à Haarlem.
 
De wandeling begint om 11 uur bij het Provinciehuis, Paviljoen Welgelegen. Een Frans sprekende gids brengt ons langs een aantal bezienswaardigheden, zoals de Waalse kerk. De wandeling eindigt bij het museumhuis Barnaart. De gids zal vooral aandacht besteden aan de Franse invloeden in Haarlem.
 
Kosten: € 10,00  Cursist/ami(e)/docent: gratis 

Cultuur in de regio

Pa'Dam Festival - Alliance Française Amsterdam

9 maart 20.00u Boom Chicago, Amsterdam

16 maart 19.00u Melkweg, Amsterdam

29 maart 19.00u Melkweg, Amsterdam

Na het succes van het Utopies Festival in 2022 lanceert de Alliance Française Amsterdam in 2023 Pa’dam: het eerste festival in Nederland gewijd aan de Franstalige muziekscene! Voor een uitzonderlijk festival was een programma nodig dat die naam waardig is. Ter gelegenheid van de maand treden drie artiesten voor het eerst in Nederland op tijdens deze maand van muziek, feest en en delen!

De Zwitserse artiest Vendredi sur Mer opent Pa’dam op donderdag 9 maart in Boom Chicago. De Franse Emma Peters treedt op donderdag 16 maart op in de Melkweg. Tot slot treedt de Belgische revelatie Pierre de Maere op woensdag 29 maart op in de Melkweg.

Zondag 16 april 2023, 15.30u

De Nieuwe KHL (Koffie Huis Lloyd),

Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam

De Nieuwe KHL (Koffie Huis Lloyd) organiseert maandelijks een podium in een fijne cafésfeer,  KHL Chantant. Elke maand met een ander thema.

Een hele reeks chanteurs staat te trappelen, begeleid op de piano door Rob Stoop, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Op 16 april is het thema “Frankrijk”
Met nummers van ‘Ik ga naar Franrijk’ tot ‘Bedelaar van Parijs’ en van ‘Ça plane pour moi’ tot ‘Non, non, rien n’a changé’.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief
theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen? Voor zangers die deze webpagina bezoeken zijn er twee podiumplekken vrijgehouden!  Geef je vóór 1 april op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Atelier Encre de Chine pour enfants 8-12 ans

Zaterdag 13 mei 2023, 10.00-12.30u

École Vincent van Gogh, Rustenburgerstraat 246, 1073 GK Amsterdam

Lors de cet atelier, l’encre de Chine n’aura plus de secrets pour les enfants ! Avec notre professeure-artiste, Margot, spécialiste dans ce domaine, les enfants vont apprendre la technique du « lavis », technique qui consiste à n’utiliser qu’une seule couleur qui sera diluée pour obtenir différentes intensités. 

Bonjour l'artiste

Franse Klassiekers in The Movies Amsterdam

Vanaf april kunt u elke maand één Franse klassieke film of cultfilm zien met ondertiteling (Engels of Nederlands). De voorstellingen vinden plaats in bioscoop The Movies, die net volledig gerenoveerd is. De films worden de tweede week van elke maand vertoond, op zondag om 16:30 uur en maandag, dinsdag en woensdag om 18.30 uur.
De eerste film is de klassieker der klassiekers, Le Cercle rouge,  van Jean-Pierre Melville, (Engelse ondertiteling). De film wordt voorafgegaan door een presentatie in het Frans en het Nederlands.

  • Zondag 9 april, 16.30u
  • Maandag 10 april, 18.30u
  • Dinsdag 11 april, 18.30u
  • Woensdag 12 april, 18,30u

The Movies, Haarlemmerdijk 159 – 163, 1013 KH Amsterdam

Culturele activiteiten Alliance Française Pays-Bas

Onze overkoepelende organisatie Alliance Française Pays-Bas (AFPB) houdt een landelijke agenda bij met culturele activiteiten, zoals reizen. Op de website wordt ook verwezen naar de lokale afdelingen van Alliance Française en de culturele activiteiten die door hen worden georganiseerd.