Cursussen

Breed cursusaanbod

Wil je graag Frans leren? Bijvoorbeeld omdat je het nodig hebt voor je werk, je een tweede huis hebt in Frankrijk, je je beter wilt kunnen redden tijdens de vakantie of gewoon, omdat je het leuk vindt? Dan ben je bij ons ‘à la bonne adresse’!

De Alliance Française van Gouda biedt een ruime keuze uit verschillende taalcursussen. Zo zijn er cursussen waarin de nadruk vooral ligt op het leren van de grammatica, terwijl in andere cursussen het converseren meer centraal staat. Uiteraard is een combinatie van beiden ook mogelijk. We vinden het belangrijk dat je naast het leren van de taal ook kennismaakt met de Franse cultuur. Daarom wordt in iedere leergang aandacht besteed aan ‘het Franse leven’. We werken uitsluitend met Franstalige docenten, die je daar enthousiast over kunnen vertellen.

Grammatica en conversatie

De meest mensen die willen beginnen met Franse les kiezen voor een grammatica- en/of conversatiecursus. Wij bieden grammatica- en conversatiecursussen op zes verschillende taalniveaus die aansluiten op het Europees Referentiekader. De zogenaamde ‘klassieke conversatiecursussen’, waarbij gebruik gemaakt wordt van een lesboek, bestaan uit 24 lessen van anderhalf uur. De grammaticacursussen bestaan uit acht lessen van anderhalf uur. Ook tijdens deze cursussen werk je met een boek. Deze lessen zijn eens per drie weken, zodat je tussentijds de gelegenheid hebt om huiswerk te maken. 

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar onze korte cursussen! De korte cursussen bestaan uit tien lessen van anderhalf of twee uur, maar het tempo ligt hoger. Bovendien wordt over het algemeen geen specifieke lesmethode gevolgd. Handig als je je kennis snel wilt opfrissen!

Themacursussen

Ben je geïnteresseerd in een specifiek onderwerp waar je graag in het Frans over wilt praten? Dan zijn onze themacursussen iets voor jou! Themacursussen zijn over het algemeen korte leergangen (zes lessen van twee uur) waarin één onderwerp centraal staat. Populaire cursussen zijn ‘Frans voor op vakantie’, het bespreken van Franse films of de ‘Rencontres autour un livre’, een leergang die geheel in het teken staat van de moderne Franse literatuur. Andere onderwerpen zijn natuurlijk ook mogelijk, mits er voldoende belangstelling is.

Zakelijk Frans

Frans nodig voor je werk? Wij verzorgen ook bedrijfscursussen op locatie. Tijdens een intakegesprek bekijken we samen wat jouw organisatie inhoudelijk van een cursus Frans verwacht en wat het gewenste niveau is. Vervolgens stellen we een passend opleidingsplan op. Bedrijfscursussen kunnen zowel in groepsverband als individueel gevolgd worden.

Frans voor kinderen

Ook kinderen op de basisschool (vanaf groep vijf) bieden wij de mogelijk­heid om kennis te maken met de Franse taal. We gebruiken hiervoor lesmateriaal dat speciaal ontwikkeld is voor het basisonderwijs. De kinderen krijgen een tekstboek en een werkboek waarin ze oefeningen kunnen maken.

De lessen zijn in het Nederlands, maar de docent spreekt zoveel mogelijk Frans. Voorop staat dat de kinderen plezier beleven aan het leren van de taal. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: iets vertellen over jezelf en je familie, tellen tot 100, het benoemen van kleuren, eten en drinken en iets kopen in de winkel. Tijdens de les worden spelletjes gedaan en krijgen de kinderen Franse liedjes te horen. Met deze cursus is je kind goed voorbereid op de lessen Frans in de brugklas.

Andere cursusmogelijkheden

Naast bovengenoemde cursussen biedt de Alliance Française Gouda ook:

  • Privélessen op elk gewenst niveau, zowel individueel als in kleine groepen.
  • Bijlessen en examentrainingen voor middelbare scholieren.
  • Studiebegeleiding voor MBO-, HBO- en WO-studenten.
  • Voorbereiding op de examens voor DELF of DALF, officieel in Frankrijk erkende taaldiploma’s.
 

Informeer naar alle mogelijkheden bij Valérie Charbey, cursuscoördinator, telefonisch via 06 – 24 19 90 13 of per e-mail gouda@afpb.nl.

Of schrijf je direct in!