Cultuur en agenda

Culturele activiteiten

Jaarprogramma en reis

Eén van de doelstellingen van de Alliance Française Gouda is het organiseren van culturele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk. Ieder jaar stellen we een gevarieerd programma samen, bestaand uit onder meer muziekavonden, proeverijen, lezingen, films… En natuurlijk onze jaarlijkse reis.Met een lidmaatschapskaart oftewel ‘Carte Nationale‘ krijg je korting op al deze activiteiten, niet alleen in Gouda maar bij alle Alliance-vestigingen (tegen de condities die gelden voor de leden van die vestigingen).

 

Culturethèque

Als lid of cursist van de Alliance heb je bovendien gratis toegang tot de Culturethèque. De Culturethèque is een online bibliotheek die geheel in het teken staat van de Franse cultuur.

Franse films

Naar een Franse film?

In de regio zijn er diverse filmhuizen die regelmatig Franse films vertonen. We zetten er een paar voor je op een rijtje:

Filmhuis Gouda

Let op: ga je naar het filmhuis in Gouda? Op vertoon van je Carte Nationale krijg je een stempelkaart. Deze stempelkaart is speciaal voor leden en cursisten van de Alliance Française. Als je vier keer naar een Franse film bent geweest is je vijfde bezoek gratis. De stempelkaart is gedurende het hele cursusjaar geldig.