Cultuur en agenda

Culturele activiteiten

Jaarprogramma en reis

Eén van de doelstellingen van de Alliance Française Gouda is het organiseren van culturele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk. Ieder jaar stellen we een gevarieerd programma samen, bestaand uit onder meer muziekavonden, proeverijen, lezingen, films… En natuurlijk onze jaarlijkse reis.Met een lidmaatschapskaart oftewel ‘Carte Nationale‘ krijg je korting op al deze activiteiten, niet alleen in Gouda maar bij alle Alliance-vestigingen (tegen de condities die gelden voor de leden van die vestigingen).

 

Culturethèque

Als lid of cursist van de Alliance heb je bovendien gratis toegang tot de Culturethèque. De Culturethèque is een online bibliotheek die geheel in het teken staat van de Franse cultuur.

Franse films

Naar een Franse film?

In de regio zijn er diverse filmhuizen die regelmatig Franse films vertonen. We zetten er een paar voor je op een rijtje:

Filmhuis Gouda

Let op: ga je naar het filmhuis in Gouda? Op vertoon van je Carte Nationale krijg je een stempelkaart. Deze stempelkaart is speciaal voor leden en cursisten van de Alliance Française. Als je vier keer naar een Franse film bent geweest is je vijfde bezoek gratis. De stempelkaart is gedurende het hele cursusjaar geldig.

Concours de la Chanson

De beste Franse chansonnier van Nederland en Vlaanderen

Luister je ook zo graag naar Franse chansons? Ieder jaar organiseert de Alliance Française Nederland in samenwerking met TV5 Monde het ‘Concours de la Chanson’. Het concours is bedoeld om het grote publiek te laten kennismaken met de veelzijdigheid van het Franse chanson. Diverse Nederlandse en Vlaamse artiesten gaan de strijd met elkaar aan om te worden gekozen tot beste Franstalige zanger(es). De chansons die worden vertolkt kunnen zowel traditioneel als modern zijn. Het Concours de la Chanson is een prachtige springplank voor een verdere carrière in de muziek, kijk maar naar Wende Snijders of Philippe Elan.

Als lid van de Alliance Française kun je dit evenement met korting bijwonen. In 2023 vindt het Concours plaats op zondag 12 maart in Theater Diligentia te Den Haag. Kijk hier voor meer informatie.