Dag van de Franse taal

Wat is de dag van de Franse taal?

Inmiddels is het een jaarlijkse traditie: iedere de tweede donderdag van november doen honderden middelbare scholen in heel het land mee aan de ‘Dag van de Franse taal’. Docenten Frans organiseren op die dag speciale themalessen en workshops  en nodigen gastsprekers en artiesten uit om hun leerlingen te enthousiasmeren voor de Franse taal en cultuur.

De Dag van de Franse taal –  in 2022 is die op 10 november – is een initiatief van de Ronde Tafel Frans en heeft tot doel om de keuze voor Frans als eindexamenvak te stimuleren. Door op een leuke manier bezig te zijn met de hedendaagse Franse cultuur, de rol van het Frans in studie en beroep en de relatie met andere vakken ervaren de leerlingen het zelf: ‘Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

In samenwerking met TV5Monde geeft de Alliance Française des Pays-Bas ieder jaar diverse nieuwe Franse dictees uit, die de verschillende Alliance-vestigingen op deze dag kunnen maken met hun cursisten. De dictees worden ook beschikbaar gesteld aan middelbare scholen, HBO’s en universiteiten.

Ook voor leerlingen van de basisschool wordt er op deze dag van alles georganiseerd. Kijk bijvoorbeeld eens op de sites van ‘De Franse juf‘ of de Ronde Tafel Frans. Informeer bij je docent als je meer wilt weten over de Dag van de Franse taal of als het je leuk lijkt om tijdens de les een dictee te maken. Je kunt ook mailen naar gouda@afpb.nl.