Zeef de bloem boven een kom, maak een kuiltje in het midden en doe het zout, 1 tl olie, gist en 1,65 dl lauw water erin. Laat het geheel 5 min. staan.
Roer dan de bloem door het gistmengsel en meng tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg ongeveer 10 min. flink met uw handen, tot het glad en glanzend is. Dek het af en laat het rijzen op een warme plek.
Rol het deeg zeer dun uit en steek er 40 rondjes uit. Leg 20 rondjes op een ingevette bakplaat.
Prak de gorgonzola fijn met een vork. Was de rucola en schud hem droog. Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtverwarming 180 graden).
Beleg elk rondje met 1 tl gorgonzola, 2 blaadjes rucola, een paar blokjes tomaat en een beetje peper. Leg de resterende deegrondjes erop en druk de randen op elkaar.
Bak de calzones ongeveer 15 min. in de oven, tot ze knapperig zijn, bestrijk ze met olijfolie.
Tip: u kunt de calzones ook met plakjes mozzarella en tomaten of rondjes emmentaler en gekookte ham vullen