Cursus Franse wijnen en gebieden

vignobles

Houdt u van wijn, heeft u een voorkeur voor Franse wijnen en behoefte aan meer kennis en informatie  over wijn? Dan is wellicht deze nieuwe wintercursus iets voor u! 

In deze cursus van vier middagen wordt naast de algemene theorie, zoals “De  smaak van druiven”, “De druif en zijn omgeving” en “Van druif tot wijn”, iedere  keer een aantal Franse wijngebieden behandeld. Daarnaast worden er per  middag zo’n acht verschillende wijnen geproefd.

De cursusstof is gebaseerd op het boek ”Ik weet meer van wijn”. Dit boek omvat  de examenstof voor de Wijnoorkonde van de Wijnacademie; het betreft de  basiskennis voor horeca, wijnhandel en wijnliefhebbers en het geven van  eenvoudige wijnadviezen (SDEN-2 niveau). De cursus richt zich op de diverse  Franse wijngebieden, waarbij er enkele gebieden meer worden besproken dan  in dit boek. 

Uw docent is Bert Nollen. Hij is ruim twintig jaar actief in  de wijnimport en heeft sinds zes jaar de Proef!Wijnwinkel  in Diepenveen ( www.proefdiepenveen.nl ). In deze  periode heeft hij veel gereisd door Franse wijngebieden en  talrijke wijnboeren bezocht, vooral langs de “Autoroute du  Soleil’ (Elzas, Champagne, Bourgogne, Beaujolais,  Rhônevallei, Provence en Languedoc). 

Data: 4 woensdagmiddagen van 14:00 tot 16:30 uur op 19 & 26 ; januari en 9 &16 februari 2022.  

Waar: Bovenzaal van Eetcafé De Zevende Hemel, Grote Kerkhof 28  in Deventer, goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer.  

Kosten voor leden: € 195 (excl. cursusboek). Niet leden betalen €220.

Het cursusboek (€ 32,50) kunt u  vooraf via onze webwinkel bestellen. 

Aanmelding voor 15 december, via onze webwinkel.