Dag van de Franse taal

14 november 2019

Op 14 november 2019 wordt de zesde landelijke Dag van de Franse taal gehouden. Het is inmiddels een traditie dat op de tweede donderdag van november honderden scholen in het teken staan van de Franse taal en cultuur. De vaksecties Frans organiseren dan speciale themalessen en workshops, vaak in samenwerking met andere vakken, en nodigen gastsprekers en artiesten uit om leerlingen te enthousiasmeren voor hun vak.

De Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans en heeft als doel de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

De Alliance Deventer doet ook mee.

  1. Al meerdere jaren gaan cursisten van de conversatiecursus naar het Vechtdal College Ommen, waar onze docente Blandine Taal ook les geeft, om daar mee te werken aan Franse interviews met scholieren van HAVO en VWO 3.
  2. Op de basisschool in Joppe krijgen leerlingen een workshop ‘Dansje Taal‘. De Alliance Deventer ondersteunt deze activiteit door mee te betalen aan de kosten van dit project.
          Kijk hier voor een video impressie van de activiteit.
 

De Alliance Pays-Bas organiseert in samenwerking met TV5Monde Franse dictees voor de diverse kennisniveaus voor de Alliances, maar de dictees worden ook beschikbaar gesteld aan middelbare scholen, HBO’s  en universiteiten.

 

Nieuwsgierig geworden?

Zie ook de volgende links: 

https://afpb.nl/nieuws/dictee-tv5monde/

https://www.defransejuf.nl/14-november-2019-dag-van-de-franse-taal/

en http://tablerondepourlefrancais.nl/dagvandefransetaal/frans-in-het-basisonderwijs/.