C'Est une chanson!

Houdt u van het Franse chanson?

Ga mee op ontdekkingsreis door het Franse chanson !

Houdt u van het Franse chanson, maar vraagt u zich vaker af “waar gaat dit liedje nu over?” dan is de nieuwe cursus “C’est une chanson…” wellicht echt iets voor u!

De cursus is een ontdekkingsreis. We gaan samen op pad door te luisteren naar chansons en ontdekken via het lied de sociaalhistorische context, leren over de tijd waarin het lied werd geschreven en de echo ervan in onze huidige tijd. Daarvoor maken we onder andere gebruik van videoclips, beelden en interviews.

Door naar teksten te luisteren, verbeteren we onze luistervaardigheid. Door te lezen en uit te spreken, verbeteren we onze spreekvaardigheid, verrijken we onze woordenschat en verbeteren we onze grammaticale kennis. Wie wil kan natuurlijk ook het chanson (mee-) zingen, maar hier ligt niet de nadruk op.

In elke les wordt er een beroemd Frans chanson besproken. Dit chanson zal gedurende de les al zijn geheimen onthullen. Wilt u
een indruk van het repertoire? Dat loopt uiteen van Fréhel, een zangeres die het interbellum markeerde, tot Clara Luciani, de beste vrouwelijke artiest van het jaar 2020.

De cursus wordt gegeven door Stéphanie Raimbault. Zij is van Franse origine en sinds 20 jaar leraar Frans als vreemde taal (waarvan 4 jaar in Nederland). Zij is ook tekstschrijver en zangeres in het Franse Chansonduo “Novakoski” (https://www.novakoski-musique.com )

Voor deze cursus is geen minimaal kennisniveau vereist, maar enige kennis van de Franse taal is wel makkelijk.

Praktische informatie:
• Vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur (incl. pauze)
• Lesdata: 16 en 30 september, 7 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december.• Locatie; Van Vlotenhof, Johannes van Vlotenlaan 85, Deventer
• Kosten volledige cursus € 100,= voor leden en € 120,= voor niet-leden
• Minimaal aantal deelnemers: 8
• Aanmelden voor 21 februari, via onze webwinkel.
Lijkt het u een leuke cursus, maar kunt u niet op alle cursusdagen? Dat kan! U kunt maximaal
twee losse lessen van deze cursus volgen. Kosten van een losse les; € 15,= voor leden, € 17,50
voor niet-leden. Ook hiervoor kunt U zich aanmelden via onze webwink