ATELIER CUISINE - LE MAROC-ⴰⵎⴻⵔⵔⵓⴽ *

Wat heeft Marokko met de Franse gastronomie te maken? 

Marokko is vierenveertig jaar lang een Frans protectoraat geweest en de Franse taal en cultuur had, en heeft nog steeds, veel invloed in het land. Er wonen meer dan 1 miljoen Marokkanen in Frankrijk die hun eetcultuur mee hebben genomen en levend houden. De Marokkaanse specialiteiten als Tajine, Couscous en Pastilla zijn dan ook erg geliefd bij alle Fransen. 

In de Marokkaanse keuken kom je smaken tegen uit zowel de Afrikaanse als de Mediterrane keuken. Daarnaast kent Marokkaans eten ook veel invloeden van de Arabieren, de Berbers en de Moren. Kenmerkend voor de Marokkaanse keuken is het gebruik van kruiden en specerijen. 

Tijdens het Atelier Cuisine gaan we kennis maken met de Marokkaanse keuken, waar de docente zich tijdens een kookworkshop in Fès, Marokko verder in heeft kunnen verdiepen. Authentieke recepten en smaken voeren de boventoon tijdens een gastvrije kookworkshop. 

“Berbers voor “Marokko”

Wat houdt deze informele workshop in?
Tijdens deze praktische workshop geeft de docente, Beatrice Moureau, tevens enige informatie over de regio (indien van toepassing), de typische smaken, de invloeden en allerlei andere wetenswaardigheden die het nóg interessanter maken om deze Atelier Cuisine te volgen.

U krijgt natuurlijk ook de recepten mee zodat u deze thuis kunt maken. In de sessie die minimaal drie uur duurt worden (indien van toepassing) drie gerechten bereid. En aan het eind van de workshop proeft u de zelfgemaakte gerechten.

Dit Atelier Cuisine zal zowel in de Nederlandse taal als in de Franse taal worden gegeven bij voldoende belangstelling. Er is maximaal plaats voor zes personen. 

Beatrice deelt graag de opgedane vaardigheden in de praktijk met cursisten.

Wanneer vindt de Atelier Cuisine plaats?
14 oktober 2022. 

Wat zijn de kosten?
De prijs voor één Atelier Cuisine voor het seizoen 2022 – 2023 is € 45,-  
Daarvoor krijgt u dus drie gangen, en natuurlijk een héél gezellige avond voor terug. Bon appétit!

Waar vindt de Atelier Cuisine plaats?
Deze vindt plaats in Apeldoorn. De lokatie zal nadat u zich heeft ingeschreven met u, per email, worden gedeeld.  

Ik heb speciale dieetwensen, kan ik dan nog wel meedoen?
Bien sûr! Indien u speciale dieetwensen hebt, kunt u dit aangeven per e-mail. 

Hoe kan ik mij inschrijven? 
Dat kan door op onderstaande knop te klikken. U kunt dan direct een atelier cuisine aanschaffen en online betalen.
Uw bevestigingsemail dient tevens als inschrijfbewijs.