Onze Cursussen

"Wij kenmerken ons door de kleinschaligheid van de groepen, onze moderne lesmethoden, en de variatie van aanbod voor de verschillende taalniveaus"

Deze pagina bevat ons cursusoverzicht voor 2020-2021. 

Mocht je naar aanleiding van onderstaand aanbod nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op,
zodat we je zo goed mogelijk te woord te kunnen staan.

Er zijn de komende tijd geen cursussen op Holthuis 22b. Zo snel mogelijk zullen de docenten de lessen online voortzetten. De cursisten krijgen daarover persoonlijk bericht.

Franse Taalcursus

Dit is onze klassikale cursus welk op elk gewenst niveau wordt gegeven. Hierbij worden er verschillende elementen van de Franse taal geoefend. Denk hierbij aan het spreken, het schrijven en het beluisteren van de Franse taal.

Ideaal voor als je je Frans écht wilt opkrikken. Handig, voor op vakantie óf voor in een zakelijke context! 

P.s. Weet je je niveau niet? Neem dan eens een kijkje op deze pagina!  De Alliance Française Apeldoorn zal je helpen met de bepaling van het juist niveau Frans. 

Lees hier meer over onze Franse taalcursus

Chantez-vous Français?  

Dit is één van onze meest interactieve maar vooral muzikale cursus! Bij deze cursus staat plezier voorop. 

Liedteksten worden tijdens deze cursus vertaald, wat zal resulteren in een verrijking van jouw Franse vocabulaire. Ook zal je, door het beluisteren van verschillende teksten bekend raken met de klanken van de Franse taal, wat jouw eigen spreekvaardigheid te goede zal komen. Daarnaast leer je over de sociaal-historische context van het nummer. 


Meer weten over de cursus "Chantez-vous français"? Klik dan hier

Franse Conversatiecursus voor gevorderden
– Cours supérieur de conversation

Oui, je parle en français très bien! Herken jij jezelf in deze woorden? Dan is onze Franse Conversatiecursus voor gevorderden wellicht wat voor jou.

Iedere twee weken bespreek je met elkaar actuele en typisch onderwerpen, zoals les actualités, les chansons françaises, l’histoire de la France, les régions françaises, le savoir-vivre, l’argot om een aantal onderwerpen te noemen. Een erg afwisselende cursus dus. 

Er zijn 12 tweewekelijkse bijeenkomsten van ruim anderhalf uur met koffie in de periode oktober/april.

Lees hier meer over de Franse Conversatiecursus voor gevorderden

Atelier Cuisine

Mmm, ook zo gek op de Franse keuken? Très bien! We hebben dan ook een smakelijke cursus voor jou in petto! Tijdens onze ‘ateliers cuisines’ ervaar je hoe het is om Franse gerechten klaar te maken. Het leuke is dat je zelf kan kiezen wanneer je aanschuift aan onze tafel. Neem hier een kijkje.

Meer weten? Klik dan hier!

Club de lecture

Een laagdrempelige cursus waarbij je in 4 sessies verschillende Franse boeken leest! Een mooie manier om je vocabulaire uit te breiden en zodoende je basiskennis in het Frans te vergroten. 

Deze cursus begint op 12 november en wordt gegeven door onze ervaren docent, Beatrice Moreau. Door de kleinschaligheid krijg je voldoende aandacht en is er meer dan voldoende ruimte om van gedachten te wisselen over het gelezen boek! 

Franse literatuurcursus voor gevorderden
– Cours supérieur de littérature

 

Een echte uitdaging voor onze meer gevorderde cursisten! Als je goed Frans leest (niveau B2/C1) en meer wilt weten over de Franse literatuur en de auteurs, van klassiek tot recent, dan is dit de cursus voor jou!
Er komen 6 à 8 boeken aan de orde onder leiding van een in de literatuur gespecialiseerde begeleidster.

Klik hier voor meer informatie.