Excursies en reizen

Excursies en reizen 2021-2022

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

Dagexcursie Leeuwarden

À la campagne: het Franse licht van Maris tot Monet

Museumbezoek en architectuurwandeling

In het Fries Museum te Leeuwarden is de expositie À la Campagne; het Franse
licht van Maris tot Monet te zien. Het betreft de collectie impressionisten van
het (tijdelijk gesloten) Museum Boijmans van Beuningen. Ontdek de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met prachtige
landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne, maar ook
Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.

Tevens brengen we een bezoek aan de historische binnenstad van
Leeuwarden. Deze stad was enkele jaren geleden Europese Culturele Hoofdstad.
De stad is rijk aan cultureel erfgoed, maar dat niet alleen, ze kent ook vele boeiende specimen van
hedendaagse architectuur

Ons bestuurslid Nico Nelissen en zijn vrouw Andrea zullen de dagexcursie begeleiden. Nico zal u tijdens de heenreis nader informeren over Friesland, Leeuwarden, de stroming van het impressionisme en haar belangrijke vertegenwoordigers, alsook de architectuur en architecten van het Fries Museum en de tentoonstelling die we zullen bezoeken. Andrea neemt de praktische zaken voor haar rekening. Het belooft een prachtige ‘Franse’ dag te worden, dus teken snel in.

Drie dagen Parijs
25-26-27 maart 2022

De driedaagse busreis naar Parijs is inmiddels een traditie, maar het programma is ieder jaar weer verrassend. Voor elk dagdeel staan er meerdere activiteiten op het programma waaruit u een keuze kunt maken. Zo stelt u als het ware uw eigen programma samen. Onder deskundige begeleiding ontdekt u mooie, vernieuwende, originele en actuele kanten van Parijs. U maakt een wandeling, bezoekt een tentoonstelling, bewondert de (moderne) architectuur, luistert naar muziek en geniet van de Franse keuken. Nadere informatie en een inschrijfformulier worden t.z.t verspreid onder de cursisten en de leden.

NB: degenen die door annulering van de Parijsreis in 2020 niet konden deelnemen aan deze reis, krijgen voorrang bij inschrijving en een korting van € 50,-

Geannuleerd