Excursies en reizen

Onderdak gezocht:

Het Lycée Professionnel Henri Fertet te Gray (Haute-Saône) heeft drie leerlingen die in het kader van het Erasmus programma drie weken stage komen lopen in garages in Nijmegen. Zij zoeken onderdak van 21 mei tot en met 9 juni 2023. Hun docente, Béatrice Ballot, heeft tijdens een verblijf hier al alles in het werk gesteld om adressen te vinden, tevergeefs helaas.

Heeft iemand nog suggesties of kent u iemand die plaats heeft?

Excursies en reizen

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

5 november 2022
Dagexcursie Antwerpen
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen / Het Eilandje
28 mei 2022
Dagexcursie Leeuwarden
À la campagne: het Franse licht van Maris tot Monet

Drie dagen Parijs
25-26-27 maart 2022

De driedaagse busreis naar Parijs is inmiddels een traditie, maar het programma is ieder jaar weer verrassend. Voor elk dagdeel staan er meerdere activiteiten op het programma waaruit u een keuze kunt maken. Zo stelt u als het ware uw eigen programma samen. Onder deskundige begeleiding ontdekt u mooie, vernieuwende, originele en actuele kanten van Parijs. U maakt een wandeling, bezoekt een tentoonstelling, bewondert de (moderne) architectuur, luistert naar muziek en geniet van de Franse keuken. Nadere informatie en een inschrijfformulier worden t.z.t verspreid onder de cursisten en de leden.

NB: degenen die door annulering van de Parijsreis in 2020 niet konden deelnemen aan deze reis, krijgen voorrang bij inschrijving en een korting van € 50,-

Geannuleerd