Cursussen

Cursussen Alliance Française Nijmegen

Of u nu Frans wilt leren voor uw werk, uw studie, voor de vakantie of als hobby, de Alliance Française heeft altijd de juiste cursus voor u. Zij beschikt over al meer dan een eeuw ervaring. Goed opgeleide en regelmatig bijgeschoolde docenten maken u snel en op een plezierige wijze vertrouwd met de Franse taal.
Er is een ruim aanbod van jaarcursussen voor alle niveaus, van beginners tot vergevorderden. Voor elk niveau ligt het accent op de verwerving van communicatieve vaardigheden in de Franse taal, waarbij de Franstalige cultuur en actualiteit centraal staan.

Europees Referentiekader (ERK)
De Alliance Française maakt gebruik van het Europees Referentiekader om het niveau van de cursussen aan te geven. Dit referentiekader is onder leiding van de Raad van Europa ontwikkeld met als doelstelling de beschrijving van de taalvaardigheidniveaus voor de verschillende Europese talen te standaardiseren. Een beknopt overzicht vindt u hier.

Culturethèque

Culturethèque is een digitale bibliotheek waar meer dan 70.000 documenten en bestanden op staan voor het leren en oefenen van de Franse taal en ook gewoon voor je plezier. Je vindt er Franse magazines, kranten, recente e-books, stripverhalen, eenvoudige leesboekjes, je kunt er muziek beluisteren, video’s bekijken, lezingen en concerten beluisteren. Kortom, een schat van informatie over de Franse taal en cultuur. Het is allemaal te lezen vanaf computer, tablet of smartphone.

Aanmelden:

  • Ga naar www.culturetheque.com
  • Ga naar: mon compte (rechtsboven) en creëer een account
  • Vul het formulier in
  • Vul de naam van je bibliotheek in: Alliance Française Nijmegen
  • Je hebt nu een proefabonnement voor 3 weken.
  • Je krijgt een bevestiging waarin wordt gevraagd om een mail te sturen naar de Alliance Française (cursus.nijmegen@afpb.nl). Geef hierbij je naam, voornaam en het nummer van je lidmaatschap (of voor cursisten de naam van je docent) aan. Wij verlengen dan je abonnement voor dit cursusjaar.
  • Cursisten en leden hebben vanaf inschrijving één jaar gratis toegang