Boeken, tijdschriften, kranten

De Alliance beschikt over een klein aantal Franse romans in de Schakel en op het Kandinsky college. De romans kunnen gratis geleend worden door de cursisten. Iedere eerste lesdag van de maand heeft u de gelegenheid om hier gebruik van te maken.

In bibliotheek De Mariënburg te Nijmegen bevindt zich ook een grote collectie Franse boeken die regelmatig aangevuld wordt met nieuwe aanwinsten. Voor minder gevorderde lezers staan er bij de jeugd ook eenvoudigere boeken (met woordenlijsten en soms ook opnames). U kunt naar specifieke titels zoeken in de catalogus van de OBGZ. Via ‘aanwinsten’, de rubriek ‘Romans volwassenen’ en vervolgens ‘Franse romans’ vindt u een beschrijving van de laatste aanwinsten. 

Op de site “Culturethèque” van het Institut Français staat een groot aantal kranten en tijdschriften, recensies, boeken, video’s etc. Met de carte nationale heeft u, mits aangemeld via de Alliance Française Nijmegen, directe toegang.

TV5 Monde biedt 586 Franstalige romans aan die gratis te downloaden zijn.

In Nijmegen beschikt Boekhandel Roelants over een klein collectie Franse literatuur. Als lid van de Alliance Française krijgt u 10% korintg op vertoon van uw lidmatschapskaart.

Bij ‘Le Temps Retrouvé’, Franse boekhandel in Amsterdam, is een uitgebreide collectie boeken te koop, van de meest klassieke werken tot recent uitgekomen boeken, van eenvoudig Frans taalgebruik tot Frans voor (ver)gevorderden! Leuk om eens rond te snuffelen in deze bijzondere zaak, maar bestellen via internet kan ook.