Bibliotheek

De Alliance Française Nijmegen beschikt over een eigen bibliotheek in wijkcentrum ”De Schakel”.  Cursisten kunnen van de bibliotheek gebruikmaken voor of na de les, in overleg met de docent. Voor de leden is lenen mogelijk op vrijdag van 12.15 – 13.00 uur; u kunt boeken ook via de mail aanvragen: nijmegen.afpb.nl
Er ligt ook een aantal dvd’s die u kunt lenen. Met grote dank aan Lydie van Huët die deze geschonken heeft.

Met de knop rechts (Alle titels) download u het pdf.bestand  met de ruim 600 boeken die de bibliotheek telt. Met dank aan mevrouw Liesbeth Ruijs-van Vegchel die een deel van de boeken geschonken heeft.

In bibliotheek De Mariënburg te Nijmegen bevindt zich ook een grote collectie Franse boeken die regelmatig aangevuld wordt met nieuwe aanwinsten. Voor minder gevorderde lezers staan er bij de jeugd ook eenvoudigere boeken (met woordenlijsten en soms ook opnames). U kunt naar specifieke titels zoeken in de catalogus van de OBGZ. Via ‘aanwinsten’, de rubriek ‘Romans volwassenen’ en vervolgens ‘Franse romans’ vindt u een beschrijving van de laatste aanwinsten. 

Op de site “Culturethèque” van het Institut Français staat een groot aantal kranten en tijdschriften, recensies, boeken, video’s etc. Met de carte nationale heeft u, mits aangemeld via de Alliance Française Nijmegen, directe toegang.