Bonjour !

Tijdens de zomer 2025 gaan we weer koken in Frankrijk! Er is opnieuw een kookworkshop bij de Ferme des Gâtines Rouges, Chaussée d’Ivry (Frankrijk). La Chaussée d’Ivry is een kleine gemeente in het departement Eure-et-Loir, ongeveer een uur ten westen van Parijs. Philippe en Brenda Paelinck verwelkomen ons op hun boerderij van 100 ha die ze in agro-ecologie bewerken. Bij de boerderij hoort ook een grote moestuin die ons zal voorzien van groenten en fruit. Legkippen bieden ons hun eieren aan.

In deze rustige en idyllische omgeving gaan we onze kennis van de goede Franse keuken verdiepen. We gaan tips en tricks van chef-koks ontdekken en onze kooktechnieken perfectioneren. En dat allemaal in de Franse taal!

Ik ga de workshop begeleiden. Mijn naam is Claudette (Clo) Paelinck, ik was tot 2024 docent bij de Alliance Française in Amersfoort. Philippe is mijn neef. In Nederland run ik een cateringbedrijf: De Tafel der Lage Landen, waar ik mooie gerechten bereid op basis van de traditionele keuken uit onze noordelijke streken (www.detafelderlagelanden.nl). In Frankrijk leggen we ons uiteraard toe op de Franse keuken!

De workshop vindt plaats in de zomer. Data worden nog bekend gemaakt. Meer informatie vindt u in de bijlage.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@detafelderlagelanden.nl of bel 06 19 210 265 voor meer informatie.

Claudette (Clo) Paelinck

Vorige slide
Volgende slide

Inhoud

De workshop vindt plaats in de zomer. Er zijn zes plaatsen beschikbaar. Als u met z’n tweeën wilt komen en uw partner niet deelneemt, kunnen wij u doorverwijzen naar gîtes of gastenkamers in de omgeving (prijs niet inbegrepen). Tegen een kleine meerprijs neemt uw partner deel aan onze maaltijden.

De workshop is in het Frans. U heeft hiervoor een B1- B2-niveau spreekvaardigheid nodig. Natuurlijk spreek ik ook Nederlands, net als mijn neef Philippe, overigens. We zullen ook Franstalige vrienden uitnodigen om bij ons te komen eten zodat wij met lokale mensen kunnen converseren.

In hoofdlijnen hieronder de activiteiten:

Tijdens de workshop koken we “Frans”, dat houdt in dat de hoofdmaaltijd ’s middags is. ’s-Avonds eten we wat lichter, maar ook weer warm.

Prijs: € 545,– per persoon.

Inbegrepen: accommodatie op de boerderij, ingrediënten/maaltijden/eten, drankjes, excursies, vervoer ter plaatse.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@detafelderlagelanden.nl of bel 06 19 210 265 voor meer informatie.

Tot snel!

Claudette (Clo) Paelinck

Drentsestraat 107, 3812 EH Amersfoort – 06-19 210 265