Cultureelprogramma 2019 -2020

2019

Le lundi, 7 octobre, 20h.00

Wijkcentrum De Schalm - Grote zaal
Dreef 1, Deventer 

LA FRANCE ET LES PAYS-BAS, DEUX PAYS À LA FOIS PROCHES ET DIFFÉRENTS
TINUS DERKS

Les sujets suivants seront à l’ordre du jour: expériences personnelles pendant les contacts fréquents avec la France et les Français; les opinions réciproques sur les deux pays et leurs habitants; l’histoire commune des deux pays; des recherches sociologiques pour comprendre les mentalités différentes; une comparaison entre les deux langues. A la fin de son mandat comme membre de bureau de AF Deventer Tinus Derks fera cette conférence avec une contribution (en néerlandais) de A.L. Snijders .

Entrée: libre pour membres et étudiants de l'Alliance Française, autrement: € 7,50

Le lundi, 18 novembre 19h.00

Le lundi, 18 novembre 20.h00

Wijkcentrum De Schalm - Grote zaal
Dreef 1, Deventer

Ledenvergadering 

FROMAGES FRANÇAIS & DÉGUSTATION
MARC DEFOSSEZ

Marc Defossez est né dans le nord de la France, a fait ses études à Paris et travaille actuellement aux Pays-Bas dans une entreprise internationale. Il va nous parler de fromages français relativement inconnus aux Pays-Bas, la manière de les fabriquer, de la région dont ils proviennent et bien sûr on va pouvoir les goûter.

Woensdag, 18 december 20.00 uur

Van Vlotenhof
Johannes van Vlotenlaan 85, Deventer

Film & Vin chaud 

Cézanne et moi

Al vele jaren een traditie in december: een recente Franse film en na afloop een nazit met een glas vin chaud. 
Entree: gratis voor leden en cursisten van de Alliance.
Partners eveneens welkom ! Bonne Année 2020 !

Cézanne et moi is een Franse film van Danièle Thompson die werd uitgebracht in 2016. Dit biografisch drama brengt een reconstructie van de moeilijke vriendschap tussen de schrijver Émile Zola en de kunstschilder Paul Cézanne

2020

Maandag, 13 januari, 20.00 uur

Wijkcentrum De Schalm - Grote zaal
Dreef 1, Deventer   

HONDERD JAAR CITROËN
MARCEL BUGTER

Dit jaar bestaat het Franse automerk Citroën 100 jaar. Het bedrijf heeft in een eeuw tijd een aantal mooie iconische auto’s van de band laten rollen, die getuigen van durf en vernuft. Niet alleen op gebied van techniek en ontwerp, maar ook in bedrijfsorganisatie, marketings- en verkooptechnieken. Het honderdjarig bestaan wordt uitgebreid gevierd, niet alleen in Frankrijk. Citrofiel Marcel Bugter, oud-voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas, praat u bij op een hem kenmerkende luchtige, onderhoudende wijze.

Entree: gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française, anderen: € 7,50.

Zondag, 2 februari, 15.00 uur

Brasserie Korderijnk,- Grote Zaal, Stationsstraat 31, Twello

AUTOUR DU MONDE
CHARLOTTE HAESEN & PHILIP BREIDENBACH
(in samenwerking met Alliance Française Zutphen)

Zangeres Charlotte Haesen en gitarist Philip Breidenbach nemen u mee op een muzikale reis door het Franse chanson. In “Autour du monde” beweegt het duo zich door verschillende muziekstijlen met speels gemak en indrukwekkende virtuositeit. Vakkundig combineren ze originele composities en hun eigen arrangementen van bekende stukken tot een tijdloos repertoire vol verhalen en emoties. Na het winnen van het Concours de la Chanson en haar optreden met Café des Chansons in de uitzending van Podium Witteman, werd duidelijk dat zij niet langer een publiek geheim mocht blijven. Na afloop van deze muzikale middag biedt Brasserie Restaurant Korderijnk u de mogelijkheid te genieten van de Franse Landkeuken in buffetvorm voor € 29,50 all-inclusive. Reserveren is noodzakelijk via telefoonnummer 0571 – 27 18 51.
Entree: gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française, anderen: € 7,50.

Zondag, 8 maart, 11.00 uur

Filmhuis De Keizer-Mimik
Keizerstraat 78, Deventer 

Jeux

Cinéma Français - Avant-première: DEUX
(In samenwerking met Filmhuis De Keizer)

Vertoning van een Franse film, die nog niet in roulatie is. Na de film weer een gezellige nazit in de foyer van het filmhuis. Vermoedelijk de laatste keer in het filmhuis aan de Keizerstraat; te verwachten is dat in de loop van 2020 het nieuwe Mimik-gebouw aan de Welle in gebruik zal worden genomen. Hopelijk kunnen wij daar onze jaarlijkse traditie voortzetten. Het is raadzaam tijdig te reserveren.

DEUX. Buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen. Leden en cursisten van de Alliance Française betalen dezelfde toegangsprijs als pashouders van het Filmhuis de Keizer. Het is raadzaam tijdig te reserveren: www.filmhuisdekeizer.nl.

Leden en cursisten van de Alliance Française betalen dezelfde toegangsprijs als pashouders van het Filmhuis de Keizer. Het is raadzaam tijdig te reserveren: www.filmhuisdekeizer.nl.

Maandag, 6 april, 20.00 uur

Wijkcentrum De Schalm - Grote zaal
Dreef 1, Deventer

SLOTAVOND MET DAVINE! Helaas is deze mooie avond ook gecancelled.

Begeleid door meesterpianist Tony Hoyting

Het album Je Vole is verzameling van de mooiste Franse Chansons, tot stand gebracht met behulp van onze fans die mochten aangeven welk chanson zij graag door mij gezongen wilden hebben en waarom. Daar kwamen prachtige verhalen uit voort. Het resultaat is verrassend, gevoelig en meeslepend.

We nodigen leden, cursisten en hun partners van harte uit deze avond bij te wonen.