Franse taal en cultuur

Alliance Française Deventer

Bienvenue - Welkom

Bij de Alliance Française Deventer kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 
Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Daarmee brengt de Alliance Française Deventer de Franse taal en cultuur in Deventer en omstreken.

Binnenkort

Maandag, 7 november 2023, 20.00 uur

Wijkcentrum De Schalm – Grote zaal, Dreef 1, Deventer

LEDENVERGADERING 19.00 uur 

NOVAKOSKI – Chanson Française 20.00 uur

Novakoski is een duo op zang en gitaar dat geïnspireerd is door het Franse lied. 

Met de akoestische bezetting, de poëtische teksten van en de melodieuze composities geven ze een eigen invulling aan de Chanson Française, met een knipoog naar het klassieke Franse repertoire.  

Naast eigen werk speelt Novakoski covers van o.a. Georges Brassens, Boris Vian, Edith Piaf, Jean Ferrat, Serge Gainsbourg, Jeanne Moreau, ea. 

Novakoski bestaat uit gitarist Marco van Koppenhagen en zangeres Stéphanie Raimbault.

De deelnemers van de cursus C’Est une chanson hebben inmiddels kennis gemaakt met Stéphanie Raimbault. Het enthousiasme van de deelnemers over Stéphanie, wekt verwachtingen voor dit optreden.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Taalcursussen

Wij organiseren dit jaar beginnerscursussen, vervolgcursussen en conversatiecursussen.
 U kunt nu al inschrijven voor het nieuwe seizoen 2022-2023

C’est une chanson - Start 16 september 2022

Ga mee op ontdekkingsreis door het Franse chanson !

Voor losse lessen kunt u nog instappen! Neem even contact op met web.deventer@afpb.nl

Houdt u van het Franse chanson, maar vraagt u zich vaker af “waar gaat dit liedje nu over?” dan is de nieuwe cursus “C’est une chanson…” wellicht echt iets voor u!

De cursus is een ontdekkingsreis. We gaan samen op pad door te luisteren naar chansons en ontdekken via het lied de sociaalhistorische context, leren over de tijd waarin het lied werd geschreven en de echo ervan in onze huidige tijd. Daarvoor maken we onder andere gebruik van videoclips, beelden en interviews.

Filosofie cursus

Montaigne (1533-1592) en Nietzsche (1844-1900): desillusie en blijdschap.

Filosofie is een bij uitstek talig cultuurfenomeen, maar stromingen in de filosofie houden zich niet aan taal- (of lands)grenzen. Franse filosofen gaan in elk geval graag vreemd aan gene zijde van de Rijn. Het verhaal van de Franse filosofie laat zich dan ook niet vertellen zonder aandacht te besteden aan enkele Duitse ‘maîtres-penseurs’.

Data: Maandag 09.30– 12.00 uur: october 3, 10, 24 en 31, november 14 en 21.

Cursusschema 2022-2023

image-8-rotated.jpg

Een overzicht van alle cursussen van komend seizoen. Het voorlopig cursusschema van 2022-2023 is zojuist gepubliceerd.

Volg ons op Facebook

Onze partners