Franse taal en cultuur

Alliance Française Deventer

FONS COENEGRACHT – LA NOUVELLE CHANSON FRANÇAISE

Maandag, 14 februari, 20.00 uur. 

Wijkcentrum De Schalm – Grote zaal, Dreef 1, Deventer

 

Bienvenue - Welkom

Bij de Alliance Française Deventer kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 
Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Daarmee brengt de Alliance Française Deventer de Franse taal en cultuur in Deventer en omstreken.

Binnenkort

Maandag, 14 februari , 20.00 uur

Wijkcentrum De Schalm – Grote zaal, Dreef 1, Deventer

FONS COENEGRACHT – LA NOUVELLE CHANSON FRANÇAISE

Tijdens de hoogtijdagen van het klassieke Franse chanson (Brel, Barbara, Ferré en Brassens), kreeg de Brits-Amerikaanse rock- en popmuziek voet aan de grond in Frankrijk en beïnvloedde het Franse chanson. Na de bekende Franse imitatiepop – le yéyé – komt in de zeventiger en begin tachtiger jaren een nieuwe generatie Franse artiesten op die het chanson combineren met (pop)muziek. Dit is de geboorte van la nouvelle chanson française, het nieuwe of moderne Franse chanson. In zijn presentatie vertelt Fons Coenegracht over de verschillende grondleggers van het moderne Franse chanson, zoals Francis Cabrel, Etienne Daho en Véronique Sanson,  aan de hand van videoclips, muziekfragmenten en verhalen over artiesten Ook wordt aandacht besteed aan de artiesten in hun voetsporen, zoals Miossec, Ariane Moffatt, Benjamin Biolay, Camille, Gérald de Palmas en Alex Beaupain. Iedereen ontvangt een tekstbundel als hulpmiddel bij het beluisteren van de chansons tijdens de presentatie of later thuis. Na afloop is er ruim gelegenheid voor onderling contact onder het genot van een glas wijn.

Reserveer uw plaats voor deze lezing

In verband met het  aantal plaatsen, verzoeken wij u om het onderstaande formulier in te vullen indien u aanwezig wilt zijn bij deze lezing.
Hier kunt u kunt ook aangeven van welke Alliance  u lid of cursist bent.
Wilt u per persoon dit formulier invullen?

  Wat kunt u bij ons verwachten?

  C'Est une chanson!

  Houdt u van het Franse chanson, maar vraagt u zich af “waar gaat dit liedje over?” dan is de nieuwe cursus wellicht iets voor u!
   
  Start : Januari 2022

  Cursus Franse wijnen en wijngebieden

  Houdt u van wijn, heeft u een voorkeur voor Franse wijnen en behoefte aan meer kennis en informatie  over wijn?
   
  Start : Januari 2022

  Si on Chantait

  In 2022 willen we graag door met ons koor voor Franstallig repertoire in de breedste zin van het woord. We beginnen op 10 januari met de serie van  10 repetities.

  Het koor staat onder leiding van Coert Bremmers, bevoegd muziekdocent en ervaren koordirigent uit Zwolle.

   
   

  Taalcursussen

  Wij organiseren dit jaar beginnerscursussen, vervolgcursussen en conversatiecursussen.
   

  Onze partners