Deze zomer van 2025 gaan we twee keer koken in Frankrijk bij de Ferme des Gâtines Rouges, Chaussée d’Ivry (Frankrijk).
La Chaussée d’Ivry is een kleine gemeente in het departement Eure-et-Loir, ongeveer een uur ten westen van Parijs. Philippe en Brenda Paelinck verwelkomen ons op hun boerderij van 100 ha die ze in agro-ecologie bewerken. Bij de boerderij hoort ook een grote moestuin die ons zal voorzien van groenten en fruit.
Mijn naam is Claudette (Clo) Paelinck. Ik was tot 2024 docent bij de Alliance Française in Amersfoort en ik ga de workshops begeleiden. Philippe is mijn neef. In Nederland run ik een cateringbedrijf: De Tafel der Lage Landen, waar ik mooie gerechten bereid op basis van de traditionele keuken uit onze noordelijke streken. In Frankrijk leggen we ons uiteraard toe op de Franse keuken!
Aankomst, acclimatisatie.
Voedselmarkt Évry-s/Eure, ontdekking van de boerderij en de moestuin, diner met gasten
Workshops.
Workshops, diner met gasten
Excursie/proeverijen, ’s middags meegenomen lekkers bereiden
Workshop, afsluitend diner
Inpakken en vertrek.
19 – 25 juli 2025
2 – 8 augustus 2025
Tijdens de workshop koken we op z’n Frans. Dat houdt in dat we ’s-middags en ‘s-avonds ‘warm’ eten.
Prijs: € 675,– per persoon.
Inbegrepen: eenvoudige accommodatie op de boerderij, ingrediënten/maaltijden/eten, drankjes, excursies.
Per workshop zijn er zes plaatsen beschikbaar. Als u met z’n tweeën wilt komen en uw partner niet deelneemt, kunnen wij u doorverwijzen naar gîtes of gastenkamers in de omgeving (kosten niet inbegrepen). Tegen een kleine meerprijs neemt uw partner deel aan onze maaltijden.
Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@detafelderlagelanden.nl of bel 06 19 210 265 voor meer informatie.
Tot snel!