Komend jaar gaan we weer Frans koken in Frankrijk! In de maanden februari tot en met juni en september tot en met november bent u van harte welkom voor een midweekse (5 dagen) of een weekend (3 dagen) workshops in de Franse Ardennen, in Hirson.
In de zomermaanden zijn er zesdaagse workshops in La Chaussée d’Ivry. De workshops worden in principe plaats in het Frans gegeven. Maar het kan natuurlijk ook in het Nederlands, afhankelijk van wat u wilt. Ga je echt voor een onderdompeling in de Franse taal? Dan nodigen wij Franse vrienden ’s avonds aan tafel voor boeiende conversaties.
Hirson is een kleine stad (8.200 inwoners) in het departement Aisne, op een 3,5 tot 4 uur rijden vanaf Midden-Nederland. Het is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving met een rijk historisch verleden. Daar duiken we in de technieken van de Franse cuisine. We maken daarbij gebruik van lokale producten.
Er zijn per workshop 6 plaatsen beschikbaar (minimum aantal deelnemers: 4). ‘tKasteeltje is de comfortabele accommodatie waar u verblijft. Het monumentale pand biedt ook ruimte voor meereizende, niet kokende partners. Neem contact op voor meer informatie.
La Chaussée d’Ivry is een gemeente in het departement Eure-et-Loir, ongeveer een uur ten westen van Parijs, tegen Normandië aan. Philippe en Brenda verwelkomen ons op hun bio-boerderij van 100 ha “Les Gâtines Rouges”. Bij de boerderij hoort ook een grote moestuin die ons zal voorzien van groenten en fruit. We halen daar dagelijks de meest prachtige producten die we verwerken tot zomerse Franse gerechten.
Er zijn per workshop 6 plaatsen beschikbaar (minimum aantal deelnemers: 4). Het verblijf is op de boerderij, in een eenvoudige accommodatie. Wil je partner mee zonder te koken, dan kennen we in de buurt genoeg “chambres d’hôtes” en campings waar jullie samen terecht kunnen. Neem contact op voor meer informatie.
Inbegrepen: verblijf, ingrediënten, maaltijden, wijn, bier, water, en eventuele excursies.
Niet inbegrepen: reiskosten.
Tot 2024 was ik docent bij de Alliance Française in Amersfoort, en sinds zo’n 10 jaar bezield aan het koken en begeleiden van kookworkshops. Philippe is mijn neef. In Nederland runde ik een cateringbedrijf, De Tafel der Lage Landen, waar ik mooie gerechten bereid op basis van de traditionele keuken uit onze noordelijke streken. In Frankrijk leggen we ons uiteraard toe op de Franse keuken!
Op www.detafelderlagelanden.nl vind je meer informatie over de activiteiten tijdens de workshops. Neem contact op voor de data van de workshops via info@detafelderlagelanden.nl of +316 19 210 265.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om anoniem informatie te verzamelen over uw browse-activiteit op onze site. Met uw toestemming kunnen wij anonieme statistieken gebruiken om te begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en om onze marketingactiviteiten hierop af te stemmen.