Januari - februari 2020

Donderdag 9 januari

Brinkhuis Laren  
Soirée culturelle  

Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Lezing van Anna Sabidussi, “Les Metiers du Parfum”
Anna Sabidussi is CEO van Cinquième Sens Northern Europe ,een gerenommeerd kenniscentrum van de parfumerie in Frankrijk.
Kosten: Toegang gratis voor leden en cursisten op vertoon van de Carte Nationale. Introducés betalen € 7,50

La conference propose un parcours de decouverte des metiers du parfum. Un tour du monde qui fait connaître la modernité et la tradition d’un savoir-faire ancien et souvent méconnu. La séance permet de mieux connaître le monde des fragrances, le savoir-faire français, l’industrie du luxe et découvrir un univers complexe séduisant et secret.

Deze bijeenkomst is een ontdekkingsreis die alle zaken die met parfum te maken hebben aan het licht brengt. Een wereldreis die de moderniteit en de traditie van een oude en vaak onbekende knowhow bekend maakt. De sessie stelt u in staat om de wereld van geuren, Franse know-how en de luxe industrie te leren kennen en een complex universum te ontdekken, die verleidelijk en geheim is.

 

Zaterdag 18 januari

Bibliotheek Huizen, Plein 2000, no.1 
Café Parlant
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Presentatie door Marc Defossez, voorzitter AFPB ‘t Gooi-Almere
“Arras, Douai et alentours”, 
Kosten: Toegang gratis voor iedereen; wel vragen we € 1,50 voor een kopje koffie/thee. Een stukje “galette des rois” kost € 2,-. (Graag contant meenemen. De AF is niet in het bezit van een een pinautomaat).

Marc Defossez neemt ons tijdens zijn presentatie mee naar Arras, Douai en omgeving.

La traditionnelle galette des rois. 
Het traditionele delen van de «driekoningentaart».

Na de presentatie zal de “Galette des rois” worden gedeeld.

Een (drie)koningentaart is een taart die gebakken wordt naar aanleiding van het driekoningenfeest. In de frangipane-taart wordt een voorwerp (een boon, muntstuk, een porseleinen beeldje…) verstopt en de persoon die het terugvindt in zijn stuk taart is die dag “koning(in)” en mag een kroon dragen.
Wie weet, bent u de gelukkige!

Zaterdag 1 februari

Bibliotheek Huizen
Café parlant Film

Tijd: 11.00 – 13.30 uur

Door stijgende kosten, zijn we helaas genoodzaakt om €2,- per persoon te vragen voor de film. Dit geldt ook voor leden en cursisten. Na afloop van de film praten we na met een stuk quiche van Chef Savvas (€2,-) en koffie/thee.

NOUS FINIRONS ENSEMBLE is de nieuwste film van regisseur en acteur Guillaume Canet (uit 2019) en volgt op de Franse bioscoop hit LES PETITS MOUCHOIRS (2010) De 2 films zijn perfect los van elkaar te zien overigens. Toen zagen we hoe Max en zijn vrouw Véro met hun vrienden gezamenlijk vakantie vieren in hun prachtige strandhuis. Voor NOUS FINIRONS EMSEMBLE keert de originele sterrencast terug voor een grote reünie. Met o.a. Oscarwinnares Marion Cotillard (DE ROUILLE ET D’OS, INCEPTION), François Cluzet (INTOUCHABLES), Gilles Lellouche (PARIS), Laurent Lafitte (ELLE) en Benoît Magimel (LA PIANISTE).

Donderdag 13 februari

Bibliotheek Hilversum
Soirée Culturelle

Tijd: 20.00 – 22.30 uur

Lezing Catherine Coiro:  “Lyon, La Ville des Lumières; Lyon, stad van het licht”
Kosten: Gratis toegang voor leden en cursisten op vertoon van de Carte Nationale AF, introducees betalen € 7,50-. Voor koffie/thee vragen we een kleine bijdrage.

“Une visite en compagnie d’une Lyonnaise qui vous fera decouvrir une ville a mille facettes, riche de secrets, de cours pavees et d’ histoire.
Lyon capitale de la gastronomie, est inscrite au patrimoine mondial  de L’ UNESCO. 
Toutes ces qualites qui font de cette ville une destination a ne pas manquer lors de votre prochaine visite en France!”

“U brengt een bezoek aan Lyon in het gezelschap van een Lyonnaise, die u een stad met duizend facetten zal laten ontdekken. Een stad, die rijk is aan geheimen en geplaveide pleinen vol geschiedenis heeft.
Lyon is de gastronomische hoofdstad en de oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Al deze kwaliteiten maken Lyon een bestemming die niet mag ontbreken tijdens uw volgende bezoek aan Frankrijk!”