Café Parlant

Café Parlant

Regelmatig organiseert de Alliance Française ‘t Gooi-Almere een druk bezocht “Café parlant” waar Frans de voertaal is. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers kunt u tussen 11.00 uur en 13.00 uur luisteren naar een korte lezing en gezellig napraten. Of we kijken samen naar een Franse film.

Voor een actueel overzicht van de activiteiten en locaties:

Café Parlant en arrière

Zaterdag 16 november 2019
Bibliotheek Hilversum 
 
Café Parlant: Partenariat/samenwerking met de Kunstuitleen.

Elk jaar ontvangt de Bibliotheek in Hilversum ons met koffie en thee in het Cafetaria van de Bibliotheek, waarbij de Kunstuitleen voor de beroemde gâteaux van Patisserie le Fournil zorgt.
Directeur van de Kunstuitleen Tos Aalberts neemt ons mee in de wereld van de kunst: hoe kijken we naar kunst en hoe ervaren we de schoonheid daarvan? En waarom vinden we het één wel mooi en het ander juist niet? Aan de hand van de kunstwerken van de Kunstuitleen gaan we op ontdekkingstocht.

Dit jaar zochten we een kunstwerk uit dat ons herinnerde aan een gebeurtenis in het verleden of aan een gevoel van vroeger.
Na afloop was het genieten van een glas Beaujolais Primeur met Quiche du Chef Savvas.

Merci Tos, voor de altijd warme ontvangst.

Zaterdag  1 december 2018
Bibliotheek Huizen 
 
Café Parlant: Hanneke Colijn presenteerde  “l’histoire de la lavande”

L’histoire de la lavande, c’est une histoire de la santé, de la joie, de la calme, de la romantique, du parfum, du goût…Hanneke a nous emmeneré dans le monde de la lavande avec une présentation animée et une petite dégustation après.

Merci Hanneke, voor je interessante presentatie over de geschiedenis van de lavendel, het hedendaags gebruik en de verrukkelijke koekjes en tulband (met lavendel) die je zelf gebakken hebt.
Alle aanwezigen waren zeer gecharmeerd van je professionele optreden (en français, bien sûr)!