Maart - april - mei - juni 2022

Zondag 13 maart

Concours de la Chanson
Tijd: 14:30 – 16:30 uur
Kosten: vanaf € 21,-
Locatie: Diligentia Theater Den Haag

Het chanson LEEFT!

Van Brel tot Piaf, van Zaz tot Stromae: tijdens de finale van het Concours de la Chanson, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten.

Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Zo waren het onder anderen Wende Snijders, Alderliefste en ook het trio Zazí, die na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek wisten te veroveren.

De missie van deze voorstelling is in de afgelopen 35 edities nooit veranderd: luisteraars ontroeren met de kracht én schoonheid van Franstalige muziek. Of het nu om het traditionele of het moderne chanson gaat … 

NIEUW: STREAMING van het Concours – Een uitgebreide samenvatting in een uur.

Mocht het Concours uitverkocht zijn, treur niet…. Dit jaar zal er ook een streaming programma gemaakt worden van het Concours met een uitgebreide samenvatting, die een week later zal worden uitgezonden op zondag 20 maart. Kaartjes hiervoor zijn te bestellen bij Diligentia à raison de 10 euro per kaartje. 

Donderdag 17 maart

Soirée Culturelle, presentatie: Christine Keemink
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Kosten: gratis voor leden en cursisten. Niet leden betalen € 7,50
Locatie: Bibliotheek Hilversum, theater

La Drôme provençale

Twintig jaar geleden maakten wij kennis met de Drôme provençale. Een betoverend mooie streek in Zuid-Frankrijk met alles waar een Nederlander van droomt: romantische stadjes, lavendel, olijven, geschiedenis en kunst. Achter deze romantische buitenkant ontdekten wij het leven à la campagne. Het werd ons tweede leven. Inspiratiebron en rustpunt. Ik neem u graag mee in deze ontdekkingstocht.

Zondag 20 maart

Online stream: Concours de la Chanson
Tijd: 17:00u
Kosten: € 10,-
Locatie: Online

Kaarten zijn te bestellen bij theater Diligentia

Zaterdag 26 maart

Cafe Parlant: Janny de Haas
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
Kosten: Gratis
Locatie: Bibliotheek Huizen, 1e etage

Une aventure créative dans le Morvan

L’artiste peintre Janny de Haas veut vous montrer ses peintures à l’huile. Elle est inspirée par la nature magnifique du Morvan < en Bourgogne> où elle habite une grande partie de l’année. Touchée par la lumière et les couleurs du paysage, elle finit ses tableaux dans son atelier.

Vrijdag 8 april

Soirée de Gala 
Tijd: 18:00 – 22:00 uur
Kosten:
€ 27,75
Locatie:
Blaercom, Blaricum

Op vrijdag 8 april organiseert de Alliance Française ‘t Gooi – Almere een Soirée de Gala van 18.00 tot 22.00 uur in de Blaercom in Blaricum voor haar leden en cursisten (met aanhang). We zouden zeer vereerd zijn met uw aanwezigheid!
Onze eregasten zijn de heer Luis Vassy, de Franse ambassadeur, mevrouw Joan de Zwart-Bloch, de burgemeester van Blaricum en de heer Fabien Pois, directeur van de Alliance Française in Den Haag.

Voor deze avond hebben we een muzikale omlijsting gepland van Franse chansons uitgevoerd door zangeres Machteld van der Gaag die het 34e Concours de la Chanson van de Alliance Française in 2018 heeft gewonnen en die de Chansons van “Barbara” subliem vertolkt. En Christophe Chaplet, zanger, gitarist en directeur van ons koor komt Chansons voor ons zingen. Onze chef-kok Savvas zal een buffet voor ons bereiden.

We hebben een mooi programma in het vooruitzicht! Het ligt echter nogal gevoelig om een feest te organiseren met een oorlog in Europa. Daarom heeft de AF ‘t Gooi – Almere besloten deze avond in het teken van solidariteit te stellen en een grote donatie te doen aan de Oekraïense vluchtelingen.
We zullen ook een donatie-box klaar hebben staan voor degenen die tijdens de avond een extra donatie willen doen.

We hopen van harte dat u deze avond samen met ons wilt doorbrengen.
Stuur een mailtje naar web.gooi@afpb.nl of klik/tik op de button hieronder om u aan te melden.

In de week voor het Gala ontvangt u een link per mail naar de webshop, zodat u de kaartjes via iDEAL kunt betalen.

Vrijdag 13 mei GEANNULEERD

Nieuwe datum: vrijdag 30 september
Tentoonstelling: De nieuwe vrouw

Locatie: Singer museum, Laren

Helaas gaat de rondleiding met als thema “De Impressionisten” op dit moment niet door.
In september is er een interessante nieuwe tentoonstelling: De nieuwe vrouw

Christine Keemink-Couprie, voormalig voorzitster van ART Hilversum, zal de tentoonstelling inleiden in het Frans.

Meer info volgt in het bulletin van september.

Woensdag 1 juni

Concert: Benjamin Piat
Tijd: 20:00u 
Kosten: 

Locatie:
Theater van bibliotheek Hilversum

Benjamin Piat is een auteur, componist en performer die heen en weer pendelt tussen pop en het Franse chanson. Voor de release van zijn 4e album, Eldorado, geeft hij ons het genoegen om naar hem te komen luisteren bij maar liefst 7 Alliances in Nederland. Zijn nieuwste liedjes zijn geschreven na zijn tournee in Latijns-Amerika. Al luisterend krijg je zin om te reizen!

Benjamin Piat est un auteur, compositeur et interprète sillonnant sa route entre pop et chanson française. C’est pour la sortie de son 4ème album, Eldorado, qu’il nous donne le plaisir de pouvoir l’écouter dans 7 Alliances des Pays-Bas. Ecrites après sa tournée en Amérique Latine, ses dernières chansons vous donneront des envies de voyage !

Zin om te komen? Stuur een mailtje naar web.gooi@afpb.nl of klik/tik op de button hieronder. Het mailprogramma dat actief is op je computer/mobiel wordt dan geopend.