Hoe kunt u ons bereiken?

Correspondentie adressen

Algemeen:

Algemeen  Alliance Française Frise:  pres.frise@afpb.nl

Secretaris: secr.frise@afpb.nl

Penningmeester: tres.frise@afpb.nl

Webmaster: web.frise@afpb.nl

Alle betalingen

IBAN/SEPA NL 62 INGB 000 434 20 79 t.n.v. Alliance Française Friesland

 

Kosten lidmaatschap:
€ 35,00 per persoon; € 50,00 per paarAlliance Française Friesland

Comité – Het bestuur

Président
Claude Perreau

Tel. 06-43431377
pres.frise@afpb.nl

Ik ben in Tours geboren in een familie van wijnboeren en in Parijs opgegroeid. Ik woon alweer 40 jaar in Lemmer en ik ben inmiddels 46 jaar met een Friezin getrouwd. Wij hebben 2 kinderen en 2 kleindochters. Na een werkzaam leven in kopieermachines en in de printers industrie als service manager heb ik de laatste 12 jaren voor mijn pensionering als customer care manager voor een Zwitserse fabrikant van transport- en procesbanden gewerkt. Geschiedenis van de 19de en 20ste eeuw heeft mijn belangstelling. Verder ga ik graag naar een thuiswedstrijd van SC Heerenveen en volg ik de verrichtingen van de Nederlandse schaatsers. Zelf ben ik regelmatig op de sportschool en in het zwembad te vinden

 
afbeelding-vacature (1)

Heeft u belangstelling voor de Franse taal en culture? Dan is dit misschien de mogelijkheid voor u om  ons enthousiaste team te versterken.

Trésorière
Elizabeth Eleveld

Tel. 06-46142466
058-2123958
tres.frise@afpb.nl

Geboren in Uithuizen, later verhuisd naar Harlingen, gestudeerd in Groningen en nu alweer meer dan 25 jaar woonachtig in Leeuwarden heb ik mijn leven beurtelings doorgebracht in Groningen en Friesland. Ofschoon ik Engels heb gestudeerd, heb ik Frans ook altijd een mooie taal gevonden en Frankrijk een heerlijk vakantieland waar ik nog steeds niet op ben uitgekeken. Ik beheers het Frans passief redelijk, actief minder. Verwacht van mij dan ook geen rekeningen in het Frans. Ik ben penningmeester (geweest) in een aantal besturen en dat is ook mijn belangrijkste taak bij de Alliance Française in Friesland. 

Hans V

Relations publiques
Hans van Velthoven

Tel. 06 – 29733727
0515 – 414860
pr.frise@afpb.nl

Ik ben afkomstig uit het Westland, de glazen stad bij Den Haag. Na mijn studie geschiedenis in Leiden ben ik in de barre winter van 1979 in Friesland terechtgekomen om in Bolsward les te gaan geven in het vak geschiedenis. Bij aankomst toen heb ik niet kunnen bevroeden, dat ik en in Friesland en tot tot 2017 als leraar actief zou blijven. Met een Franse partner getrouwd werd het Friese heitelân wel regelmatig afgewisseld met verblijf in la douce France, en dan met name de Loirestreek. De 2CV op de foto was het plattelandsmobiel waarin mijn schoonvader zich verplaatste om de Muscadet van de streek te keuren. En zij dient nu als ons vervoermiddel om het platteland van Friesland te bereizen. En het spreekt voor zich, dat de liefde voor de Franse taal en cultuur er diep inzit, en dat via de Alliance Francaise de Frise zich een mogelijkheid voordoet dit te verdiepen.

Helma-Smits-150x167

Coordinatrice des Cours
Helma Smits-van der Biezen

Tel. 06 – 30 98 89 37
0516 – 42 66 24
cursus.frise@afpb.nl
contact@fransmethelma.nl

Van mijn 9e tot mijn 14e woonde ik in Frankrijk en leerde zo het Frans en Frankrijk kennen: Douce France, cher pays de mon enfance… Later heb ik Franse Taal- en Letterkunde gestudeerd, toen haalde ik ook mijn onderwijsbevoegdheid. In mijn studententijd was ik al secretaris van de Alliance Française Utrecht. In mei 2015 vond ik het een leuke uitdaging voorzitter te worden van deze mooie vereniging in Friesland maar nu geef ik graag het stokje door aan Claude. Met veel plezier wijd ik me vanaf 2018 aan het cursuscentrum ‘Frans met Helma’, gelieerd aan de Alliance Française.

floor-seine-2-144x144

Webmestre
Floor van der Wal

Tel. 06 – 34211117
0515 – 425480
web.frise@afpb.nl

Op mijn 23ste heb ik mijn eerste les Frans gehad bij het toenmalige Fries Avondcollege. Je bent dus nooit te oud om Frans te leren! Via cursussen bij de Alliance Française heb ik in de avonduren de lerarenopleiding Frans en vervolgens de opleiding vertaler Frans gevolgd. Ik speel graag een spelletje Wordfeud. Uiteraard in het Frans. Verder geef ik Franse les via een bijlesinstituut. Mijn andere passies zijn judo en jiujitsu. Sinds mijn tienerjaren ben ik meerdere malen per week op de mat te vinden. Als de gelegenheid zich voordoet, train ik mee bij andere clubs. Zo heb ik een aantal malen bij Franse sportscholen in Parijs meegetraind. Ik hoop als webmaster mijn steentje bij te kunnen dragen aan de Alliance Française de Frise.