Onze docenten​

Catherine bij de Vaate

Bonjour! Ik ben Catherine,  een native speaker Frans, geboren en getogen in Grenoble. Voor de liefde verhuisde ik in 1999 naar Nederland. Ik ben docent Frans tweedegraads en heb lesgegeven op Nederlandse middelbare scholen. Ik spreek goed Nederlands en kan u helpen met de knelpunten die u als Nederlandssprekende cursist kunt ervaren bij het leren van de Franse taal.

Bijna had ik literatuur gestudeerd. (Voor de kenners van het Franse schoolsysteem, hypokhâgne en khâgne.) Het werd toch internationale bedrijfskunde waardoor ik ervaring heb in het bedrijfsleven en jarenlang in Duitsland woonde. In Nederland heb ik jarenlang gewerkt als (internationaal) beleidsadviseur. Ook doceerde ik interculturele communicatie en management aan hogescholen.

In mijn werk heb ik ervaren hoe handig het is om in meerdere talen te kunnen communiceren (Frans, Engels, Duits, Nederlands en een beetje Spaans) én kennis te hebben van de cultuur van een land. Tijdens mijn conversatielessen met studenten deelde ik daarom zoveel mogelijk kennis over Franse cultuur en gewoontes. Ik zie ernaar uit de cursisten van Alliance Française Dordrecht te ontmoeten en samen een passie voor (de Franse) taal, cultuur en literatuur te delen!

Eleni Lepidou

Bonjour! Je me présente avec plaisir ! Mijn naam is Eleni Lepidou. Vanaf dit jaar maak ik deel uit van het mooie docententeam van de Alliance Française. Ik ben Griekse van origine, uit het mooie Kreta.  De liefde heeft me gebracht naar Nederland, en inmiddels woon ik hier nu al 20 jaren. In Griekenland heb ik geschiedenis en archeologie gestudeerd, en met deze kennis heb ik 10 jaren Duitse, Franse, Belgische, Nederlandse toeristen rondgeleid naar de mooiste plekken. Hier in Nederland heb ik eerst aan de Pabo gestudeerd. Ik heb daardoor een tweetal jaren op basisscholen gewerkt. Daarna heb ik Frans gestudeerd, en ben gaan werken op scholen van voortgezet onderwijs. Sinds 10 jaren werk ik op een MBO in Breda, waar ik nu Duitse les geef, want inmiddels heb ik ook Duits gestudeerd. Het moge duidelijk zijn, dat talen leren één van mijn passies is. Wat ik nog fijner vind, is om die kennis met anderen te delen. Ik heb dan ook heel veel zin om jullie een bijdrage te leveren aan het leren van de Franse taal.