Wat biedt de AF Arnhem aan?
Welkom bij de Alliance Française Arnhem!

De Alliance Française Arnhem  is onderdeel van een wereldwijd netwerk, een organisatie zonder winstoogmerk die al 130 jaar actief is. Wij zetten ons in om u vertrouwd te maken met de Franse taal en besteden daarbij ook aandacht aan de Franse cultuur. In Nederland zijn 34 zelfstandige Alliances, bijna allemaal aangesloten bij de federatie Alliance Française des Pays-Bas (afpb) .

Wat biedt de Alliance Française Arnhem u aan? De Franse taal leren en onderhouden en uw kennis van Frankrijk en haar cultuur uitbreiden.

De cursussen Frans worden op verschillende niveaus aangeboden. De nadruk ligt op het verstaan en spreken van de taal. Maandelijks zijn er culturele avonden die in het teken staan van bijv. een regio, een kunststroming of een schrijver, een film-, chanson- of theateravond.  Ook  wordt om het jaar een meerdaagse reis naar Frankrijk georganiseerd.

Beheerst u de Franse taal redelijk goed, dan kunt u ook, zonder een cursus te volgen, lid worden om de culturele activiteiten bij te wonen (€ 38,50 als individueel lid in 2020-2021).

Deze website geeft u informatie over onze activiteiten. Vanaf juli,  kunt u ook de flyer 2020-2021 aanvragen bij het secretariaat of de cursuscoördinatie. (zie colofon) 

Het Comité wenst elk seizoen aan alle cursisten en leden een leerzaam en aangenaam verenigingsjaar  waarin zij hun kennis van Frankrijk kunnen uitbreiden en waarbij zij mensen kunnen ontmoeten die met hen de belangstelling voor Frankrijk delen.

 

Het Comité van de Alliance Française Arnhem

Margreet Schreijer, Voorzitter