Inschrijving

Oriëntatie

Als u nog geen cursus bij ons hebt gevolgd maakt u eerst de niveautest op de site. Daarna kunt u een telefonisch afspraak maken voor een korte mondelinge test. Zo wordt bepaald op welk cursusniveau u het best kunt instromen en wordt de kans op teleurstellingen achteraf verkleind.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de cursuscoördinatie.

Wij starten in september en februari en, bij voldoende belangstelling, ook in julie met nieuwe cursussen (zie cursusoverzicht). Is uw cursus al gestart? In overleg met de cursuscoördinatie kun je ook meedoen als zij-instromer!

Enrolment days
The Alliance Française Utrecht starts new courses in September, February and July. If you have any questions concerning the new courses, please contact us. At the start of the new semester we organise an open evening at the USG. New students can come by for information about courses and also do a free level test.

We hope to see you on one of these days!,

Hoe kan ik inschrijven?

Om u in te schrijven voor een cursus kiest u de door u gewenste cursus, plaatst u die in de winkelmand, vult u het formulier in met uw gegevens en betaalt u met iDeal. Wij bevestigen vervolgens uw voorlopige inschrijving. Zodra er voldoende deelnemers ingeschreven zijn om de cursus door te kunnen laten gaan, krijgt u van ons bericht met alle details over de cursus waarvoor u bent ingeschreven (docent, planning cursus- en vakantiedagen). Dit gebeurt uiterlijk één week voor het begin van de cursus. Als de cursus niet kan doorgaan wordt het cursusgeld meteen gerestitueerd. N.B.: Voor de iDeal betaling maken we gebruik van de diensten van ‘Mollie Payments’ die via een veilige verbinding tussen onze site en uw bank de betaling uitvoert.

Information for English speaking students

The language proficiency levels used at the Alliance Française Utrecht follow the recommendations of the CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) developed by the Council of Europe.

Levels:

 • A1 Beginner
 • A2 Elementary (Beginner +)
 • B1 Intermediate
 • B2 Upper Intermediate
 • C1 Advanced

More information can be found here.

Unless you are enrolling on a beginners’ course (A1.1), you must take our free skill-level test before you enrol with the Alliance Française Utrecht for the first time.

Voorwaarden voor inschrijving​

 • Met het inschrijven voor- en het betalen van de cursus verbindt men zich altijd voor de gehele cursus.
 • Restitutie van lesgeld vindt uitsluitend plaats, als de Alliance Française Utrecht genoodzaakt is een cursus te annuleren of wanneer een aspirant-cursist niet kan worden geplaatst omdat de cursus is volgeboekt.
 • Een cursus gaat pas door, als een minimum aantal inschrijvingen is ontvangen. Bij niet doorgaan van een cursus wordt het betaalde lesgeld meteen gerestitueerd.
 • Lesmateriaal en eventueel examengeld zijn niet bij het lesgeld inbegrepen.
 • Om cursisten bekend te maken met ons cultureel programma kan één les worden vervangen door het deelnemen aan een culturele activiteit onder begeleiding van de docent.
 • Tijdens de schoolvakanties worden doorgaans geen lessen gegeven.
 • Bij ziekte van een docent wordt in beginsel voor vervanging gezorgd. Als dat niet mogelijk is, krijgt de cursist per e-mail of telefonisch bericht, dat de les niet door kan gaan. De uitgevallen les wordt later ingehaald op één van de reservedata.
 • De cursuscoördinatie heeft het recht om bij gebleken noodzaak wijzigingen aan te brengen t.a.v. lesroorster, docenten of cursuslocaties.
 • Als in verband met de maatregelen rond Corona de lessen niet meer in de lokalen mogen worden gegeven, dan zullen deze on-line worden voortgezet. Als u niet kunt deelnemen aan deze on-line lessen, dan krijgt u het geld van de resterende cursusdagen retour.
 • De Alliance Française Utrecht is niet aansprakelijk voor schade aan of het verloren gaan van persoonlijke bezittingen.