Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaap Stork eert muzikale vrouwen

24 oktober 2022 @ 19:30 - 22:00

Zijn programma in klank, woord en beeld gaat over muziek gecomponeerd door vrouwen maar ook geïnspireerd door en opgedragen aan vrouwen. U ziet en hoort: Anna Magdalena Bach, Clara Schumann, George Sand, Alma Mahler, en Cécile Chaminade.

Jaap Stork (Heemstede, 1949) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zijn leraren waren Willem Brons voor piano en Evaristos Glassner en Bernard Bartelink voor orgel. Op beide instrumenten heeft Jaap Stork een omvangrijke concertante praktijk als solist opge­bouwd. Ook verwierf hij naam als improvisator. Sedert 1970 is Jaap Stork vaste organist/pianist van de Adventskerk te Aerdenhout.

Tijdens concerten waar die mogelijkheid bestaat bespeelt hij op één recital soms zowel het orgel als de vleugel, zoals in de Amsterdamse kerk ‘de Duif’, en in de Kathedrale Basiliek St.Bavo te Haarlem. Jaap Stork heeft als specialisatie programma’s met muziek en verhalen rond de levens van componisten. In de Philharmonie te Haarlem trad hij o.m. als spreker en pianist op tijdens driedaagse festivals rond Debussy/Ravel, Dvořák/Janáček, Mahler/Schönberg en Beethoven/Shostakovich. Hij maakte cd’s met trompettist Boni Rietveld,  alsmede met jazzpianist Rob van Bavel. Voor zijn verdiensten voor de kerkmuziek  en het muzikale leven in de Haarlemse regio werd Jaap Stork in 2012 gehonoreerd met een Koninklijke onderscheiding.

Kaartjes reserveren in de online Boutique van Alliance Française Kennemerland.

Overige culturele activiteiten van Alliance Française Kennemerland op deze pagina.

Gegevens

Datum:
24 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Site:
https://www.alliance-francaise.nl/kennemerland/product/culturele-avond/

Organisator

Alliance Française Kennemerland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kennemer Lyceum
Adriaan Stoopplein 7
Overveen, 2051 KA Netherlands
+ Google Maps