Cultureel programma

Cultureel programma Alliance Française Kennemerland

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils. Hier kunt u een overzicht vinden van de culturele activiteiten die u kunt verwachten voor het cursusjaar 2021-2022. Uiteraard vullen wij het programma in de loop van het cursusjaar verder aan.

Une nuit française -
Close up Classics

Vrijdag 26 november 2021 | 20:00

Huis Hodshon | Spaarne 17, 2011 CD Haarlem

Deze avond wordt niet door Alliance Française Kennemerland georganiseerd, maar is te mooi om te missen! Daarom kondigen wij graag het programma van “Une nuit française” aan, georganiseerd door Close up Classics (anderhalvemeterconcerten.nl):

Ibert  – 4 chansons de Don Quichotte   

Thiriet (Prévert) – 1 Ballade Médievale: des monts et merveilles 

Brel/ Jouannest – Chanson des vieux amants 

Kosma (Prévert) – Les feuilles mortes  

Fauré – Après un reve 

  • En sourdine 

  • Clair de Lune 

 

Saint -Saens: Fantaisie voor viool en harp 

Ibert Entr’acte voor viool en harp

Andres: Algues

Henk Neven – bariton

Jae-Won Lee – viool

Anneleen Schuitemaker – harp

Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent -
Renée Koudstaal

Maandag 13 december 2021 | 20.00 uur

Église wallonne | Begijnhof 30, 2011 HE Haarlem

Gratis voor Cursisten, Docenten en Amis, 10 euro voor gasten (niet-leden).

De Alliance Française Kennemerland en schrijfster Renée Koudstaal (www.renee-k.com) organiseren op maandagavond 13 december a.s. een inspirerende avond rondom het thema “Tout sur la Parisienne” in de Waalse Kerk (Église Wallonne) in Haarlem. De avond wordt gepresenteerd door Chef en Culinair Columnist Sheila Struyck.

De Nederlandse Parisienne Renée Koudstaal woonde en werkte 20 jaar in de Franse hoofdstad en pendelt nu tussen Amsterdam en Parijs. Haar boek “Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent” is ongekend populair. Op 13 december zal zij alle geheimen van de Parisienne met ons delen: het kiezen voor authentiek, voor financiële en intellectuele vrijheid, voor dagelijks genieten en het jezelf op de eerste plaats zetten.

Ti Bisou en Wijnkoperij Okhuysen zullen deze avond ook aanwezig zijn.

Concours de la Chanson

Zondag 13 maart 2022

Theather Diligentia | Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag

Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Zo waren het o.a. Wende Snijders, Philippe Elan, Sarah D’Hondt (B) en Maria Pedano, die na deelname de harten van het publiek wisten te veroveren.

Het chanson LEEFT! Van Brel tot Piaf, van Zaz tot Stromae: tijdens de finale van het Concours de la Chanson, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten. De missie van deze voorstelling is in de afgelopen 32 edities nooit veranderd: luisteraars vervoeren met de kracht én schoonheid van Franstalige muziek. Of het nu om het traditionele of het moderne chanson gaat …

Inschrijving geopend! Let op: deadline inschrijven is 15 decemer 2021.

Culturele activiteiten Alliance Française Pays-Bas

Onze overkoepelende organisatie Alliance Française Pays-Bas (AFPB) houdt een landelijke agenda bij met culturele activiteiten, zoals reizen. Op de website wordt ook verwezen naar de lokale afdelingen van Alliance Française en de culturele activiteiten die door hen worden georganiseerd.