Cultureel programma

Cultureel programma Alliance Française Kennemerland

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils. Hier kunt u een overzicht vinden van de culturele activiteiten die u kunt verwachten voor het cursusjaar 2022-2023. Uiteraard vullen wij het programma in de loop van het cursusjaar verder aan.

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij de culturele activiteiten van komend seizoen!

Bart Jonker - Lille: een stad van diverse werelden

Woensdag 15 februari 2023 | Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

Hart-Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem

Lille is een fraaie stad met een eigen en bewogen geschiedenis. De mix van Vlaamse en Franse bouwstijlen is duidelijk te zien. Rondom het mooie centrale Place Charles de Gaulle (die hier geboren is), bevinden zich onder meer de prachtige Oude Beurs, waar op de binnenplaats dagelijks een gezellige boekenmarkt plaatsvindt. Het opzienbarende en herkenbare gebouw van de Kamer van Koophandel met het beroemde belfort is van heinde en verre aan de horizon te zien en misschien wel het bekendste symbool van de stad. Lille beschikt verder over een prachtig operagebouw. De oude stad het gezellige ‘Vieux Lille’ is een plaatje en ademt de geschiedenis van de stad uit. Culinair gezien staat deze stad op een zeer hoog en veelzijdig niveau, waar de invloed van de gezamenlijke Vlaamse, Franse én Britse keuken in terug te vinden is. De gezelligheid van Lille wordt stevig geflankeerd door het studentenleven. De stad beschikt over twee gerenommeerde universiteiten: Les Universités Catoliques, gevestigd in de stad zelf en de wetenschappelijke faculteiten van Université de Lille, die even buiten Lille liggen in het voorstadje Villeneuve d’Ascq.

Hoofdredacteur Bart Jonker van de lokale kranten de Heemsteder en de Bloemendaler, kent Lille goed en bivakkeerde er regelmatig, ook vanwege zijn voormalige werkgevers Air France/KLM en PWN Technologies.

In een lezing neemt hij ons mee naar deze veelzijdige en magische stad, die zeker een bezoek waard is. Mocht er na de lezing voldoende animo voor Lille zijn, dan zal er op termijn een dagexcursie naar Lille zelf worden georganiseerd, met een stadswandeling waarin uzelf van de schoonheid van Lille en van haar culinaire geneugten kunt genieten. 

Franse wandeling

Maart

Haarlem

Franse wandeling door Haarlem, met bezoek aan Hodshon Huis en Huis Barnaart. 

Meer informatie wordt nog bekend gemaakt.

Overige Franse activiteiten in de regio

Culturele activiteiten Alliance Française Pays-Bas

Onze overkoepelende organisatie Alliance Française Pays-Bas (AFPB) houdt een landelijke agenda bij met culturele activiteiten, zoals reizen. Op de website wordt ook verwezen naar de lokale afdelingen van Alliance Française en de culturele activiteiten die door hen worden georganiseerd.