Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bart Jonker – Lille: een stad van diverse werelden

15 februari 2023 @ 19:30 - 22:00

Lille is een fraaie stad met een eigen en bewogen geschiedenis. De mix van Vlaamse en Franse bouwstijlen is duidelijk te zien. Rondom het mooie centrale Place Charles de Gaulle (die hier geboren is), bevinden zich onder meer de prachtige Oude Beurs, waar op de binnenplaats dagelijks een gezellige boekenmarkt plaatsvindt. Het opzienbarende en herkenbare gebouw van de Kamer van Koophandel met het beroemde belfort is van heinde en verre aan de horizon te zien en misschien wel het bekendste symbool van de stad. Lille beschikt verder over een prachtig operagebouw. De oude stad het gezellige ‘Vieux Lille’ is een plaatje en ademt de geschiedenis van de stad uit. Culinair gezien staat deze stad op een zeer hoog en veelzijdig niveau, waar de invloed van de gezamenlijke Vlaamse, Franse én Britse keuken in terug te vinden is. De gezelligheid van Lille wordt stevig geflankeerd door het studentenleven. De stad beschikt over twee gerenommeerde universiteiten: Les Universités Catoliques, gevestigd in de stad zelf en de wetenschappelijke faculteiten van Université de Lille, die even buiten Lille liggen in het voorstadje Villeneuve d’Ascq.

Hoofdredacteur Bart Jonker van de lokale kranten de Heemsteder en de Bloemendaler, kent Lille goed en bivakkeerde er regelmatig, ook vanwege zijn voormalige werkgevers Air France/KLM en PWN Technologies.

In een lezing neemt hij ons mee naar deze veelzijdige en magische stad, die zeker een bezoek waard is. Mocht er na de lezing voldoende animo voor Lille zijn, dan zal er op termijn een dagexcursie naar Lille zelf worden georganiseerd, met een stadswandeling waarin uzelf van de schoonheid van Lille en van haar culinaire geneugten kunt genieten.

Kaartjes reserveren in de online Boutique van Alliance Française Kennemerland.

Overige culturele activiteiten van Alliance Française Kennemerland op deze pagina.

Gegevens

Datum:
15 februari 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Site:
https://www.alliance-francaise.nl/kennemerland/product/culturele-avond/

Organisator

Alliance Française Kennemerland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hart-Haarlem
Kleine Houtweg 18
Haarlem, Noord-Holland 2012 CH Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie