Club de cinéma

Chassé Cinema

Korting voor leden Alliance:

Op vertoon van uw Carte Nationale krijgt u – op een door uzelf gekozen moment –  € 1,50 korting wanneer u een Franse film bezoekt in Chassé Cinema. Dit aanbod is een doorlopende korting die geldig is zolang u lid of cursist bent en u uw Carte Nationale toont. Een mooie aanbieding, want we mogen fraaie Franse films verwachten dit jaar.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

    • De korting geldt enkel voor houders van de Carte Nationale; dus niet voor hun gezelschap zonder pas.
    • De korting is niet stapelbaar (personen met een Chassé Cinemapas krijgen niet én Chassé Cinemapas-korting én Carte Nationale-korting).
    • De kaarten dienen ON LINE besteld te worden. U kunt de korting aangeven bij het bestellen op de website van Chassé door scholier/CJP/student aan te klikken. Bij de ingang dient u uw carte nationale te tonen; zoniet dan vervalt de korting. N.B. Bij aankoop van de tickets via de bestelzuil in het theater kan deze speciale AF-korting niet verleend worden; bestel uw kaarten dus altijd online.

Nous vous souhaitons de bonnes soirées cinéma!

Actuele Franse films in december 2022:

Plus que jamais

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren.

Pour en savoir plus cliquez ici

Lezing & film: ‘De onafhankelijke geest van een cineast’

Regisseur Peter van Houten zal spreken over zijn films en filmfragmenten laten zien. Daarna is zijn film Miel-Emile te zien (deels Frans gesproken). 

Pour en savoir plus cliquez ici

Vortex

Vortex gidst ons door een paar dagen van een ouder koppel in Parijs. Zij is een gepensioneerde psychiater, Hij is schrijver die werkt aan een boek over dromen en cinema. In hun appartement vol boeken belandt de vrouw in een neerwaartse spiraal als de dementie steeds heftigere vormen aanneemt.
 
Pour en savoir plus cliquer ici.
 
Charlotte Gainsbourg, bekend van rollen in onder andere Antichrist en Melancholia van Lars von Trier, debuteert als regisseur met een documentair portret van haar moeder, de iconische zangeres en actrice Jane Birkin.

Om de trailer te zien: klik hier.
Pour en savoir plus cliquer ici.