Club de cinéma

Chassé Cinema (online filmzaal geopend)

Filmptips ONLINE filmzaal van Chassé

Helaas is het filmhuis Chassé nog even dicht, maar… de online filmzaal van Chassé is voor u geopend! Kijk op Picl.nl/chasse-cinema

Voor Allianceleden geldt een speciale korting van € 1,= (code opvraagbaar bij culture@afpb.nl) op onderstaande Franse films van Chassé Cinema op Picl.nl t/m 8 februari 2021.

Enkele Franse Filmtips!

LA POLICE

De Parijse agenten Aristide, Virginie en Erik hebben de  opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen naar het vliegveld, zodat hij kan worden uitgezet. Onderweg beseffen ze dat ze hem de dood injagen. Eén van de agenten wordt gespeeld door Omar Sy (van de beroemde film: Intouchables).

ANTOINETTE DANS LES CEVENNES 

Schooljuf Antoinette kijkt uit naar een romantisch weekje weg met haar geheime minnaar Vladimir. Als hij plots niet meer kan omdat zijn vrouw spontaan een wandelvakantie heeft geboekt, besluit Antoinette hen achterna te reizen.

FAHIM

Genoten van ‘The Queen’s Gambit’? Dan moet je Fahim ook zeker zien. Schaakmeester Sylvain (Gérard Depardieu) neemt de gevluchte Fahim onder zijn hoede. Juist wanneer het nationale kampioenschap schaken begint, lijkt Fahim het land te moeten verlaten. Voor hem is er maar één uitweg: kampioen van Frankrijk worden.

UN HOMME ET UNE FEMME

Ruim vijftig jaar geleden vormden Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée een hartstochtelijk liefdespaar in de klassieker Un homme et une femme (1966). Onlangs is de film gerestaureerd en vanaf nu weer te zien.

LES PLUS BELLES ANNEES D’UNE VIE

Het iconische Franse liefdeskoppel uit Un homme et une femme is terug. Wanneer Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder…

In coronatijd niet van toepassing:

Op vertoon van uw Carte Nationale krijgt u – op een door uzelf gekozen moment –  € 1 korting wanneer u een Franse film bezoekt in Chassé Cinema. Dit aanbod is een doorlopende korting die geldig is zolang u lid of cursist bent en u uw Carte Nationale toont. Een mooie aanbieding, want we mogen fraaie Franse films verwachten dit jaar.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

    • De korting geldt enkel voor houders van de Carte Nationale; dus niet voor hun gezelschap zonder pas.
    • De korting is niet stapelbaar (mensen met een Chassé Cinemapas krijgen niet én Chassé Cinemapas-korting én Carte Nationale-korting).
    • De korting is enkel verkrijgbaar in het Bespreekbureau in het theater; er is geen kortingscode beschikbaar voor het kopen van online kaarten (gezien de situatie rondom Covid kunnen kaartjes enkel online besteld worden).

Nous vous souhaitons de bonnes soirées cinéma!