Wat doet Alliance Française Breda?

De Franse taal en cultuur bij u in Breda!

In Breda is de Alliance Française actief sinds 1896. Aanvankelijk bestond het aanbod vooral uit culturele lezingen en evenementen, later werd het taalonderwijs belangrijker. Al die tijd zetten wij ons in om u vertrouwd te maken met de Franse taal en tegelijkertijd ook met de Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit.

We bieden een cursusprogramma en een cultureel programma met o.a. presentaties, concerten, Franstalige films, literatuur, conversatie en culturele reizen: een unieke en verrijkende combinatie waarmee we Frankrijk in Nederland brengen! Of u nu beginner of gevorderde bent, Frans wilt leren vanwege uw vakantie, werk of huis in Frankrijk, de Alliance Française Breda heeft de juiste cursus voor u.

Onze culturele activiteiten vinden meestal plaats in Heeren van Oranje, Burgemeester Kerstenslaan 20, 4937 BM in Breda. Afwijkende locaties worden gemeld in ons programmaoverzicht.

Voor de cursussen is onze thuisbasis het Stedelijk Gymnasium, Nassausingel 7, 4811 DE in Breda.

De Alliance Française Breda is een stichting geleid door een vijfhoofdig bestuur. Het cursuscentrum wordt, als onderdeel van de stichting, geleid door de Directeur des Cours. Vanuit bestuur en cursuscentrum zijn er frequente contacten met de Alliance Française des Pays-Bas, de federatie waarbij de Alliance Française Breda is aangesloten.