HANS HERBEN – 21 april 1935 – 27 oktober 2023

Op 27 oktober jl. is, op 88-jarige leeftijd, van ons heengegaan onze ex-voorzitter en erelid Hans Herben.

Hij was voorzitter van de Alliance Française Breda van 1995 tot 2007. Hans is geboren en getogen in het Ginneken, was docent Frans en groot liefhebber van de Franse taal en cultuur. In zijn rol als voorzitter heeft hij veel betekend voor onze Alliance. Zijn toewijding, kennis, ideeën en humor werden bijzonder gewaardeerd. Ook na zijn afscheid als voorzitter bleef hij een trouwe bezoeker van onze culturele avonden. Onze oprechte condoléances gaan uit naar zijn echtgenote, kinderen, schoondochter en schoonzoon en zijn kleinkinderen.

Bestuur van de Alliance Française Breda

Eén reactie

  1. Ik ken Hans als een zeer aimabel man die als docent Frans aan het Thomas More College in Oudenbosch zijn leerlingen wist te motiveren en te enthousiasmeren voor bijvoorbeeld de deelname aan de landelijke opstelwedstrijd van de Alliance Française. Hun prestaties wilde hij dan altijd graag vergelijken met die van mijn leerlingen ( KSE Etten-Leur).
    Tijdens de culturele avonden toonde hij zich belangstellend maar kon hij ook niet nalaten om zich kritisch uit te laten over de ontwikkelingen in het middelbaar onderwijs. Ook onze gedeelde tennishobby kwam dan geregeld ter sprake.
    Ik zal zijn aanwezigheid en zijn rake opmerkingen missen en wens zijn familie sterkte met het verwerken van dit verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *