Dag van de Franse film zondag 19 maart 2023

De Klovenierssdoelen en Cinema Middelburg

Het is het bestuur van de Alliance Française de Walcheren een groot genoegen u het programma van de jaarlijkse Dag van de Franse film aan te bieden.

Op zondag 19 maart 2023 in Cinema Middelburg/de Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30 te Middelburg.

11.00 uur film 1: Les cinq diables.

13.00 uur lunch.

14.30 uur film 2: L’Innocent.

Informatie en aanmelden voor de lunch:

De kosten voor de lunch bedragen € 14,50 per persoon. Dit is inclusief een welkomstdrankje u aangeboden door de Alliance Française en exclusief eventuele andere genuttigde consumpties. De lunch kunt u ter plaatse afrekenen. Introducees zijn ook van harte welkom. U kunt kiezen uit de volgende drie menu’s:

Menu 1:

Klein kopje vegetarische soep

Pistolet met truffel-eiersalade, kalkoenbacon en little gem

Menu 2:

Klein kopje vegetarische soep

Pistolet met avocado, gemarineerde zalm, ei, radijs en bieslook

Menu 3:

Klein kopje vegetarische soep

Pistolet met roomkaas, vijgen, agave siroop, gegrilde paprika en walnoot

Voor deze lunch dient u zich uiterlijk 15 maart aan te melden bij Marie-José Dooper via het e-mailadres culture.walcheren@afpb.nl. Vermeld hierbij voor welk menu u kiest (1,2 of 3) en voor hoeveel personen.

De tickets voor de films koopt u rechtstreeks via de website van Cinema Middelburg (zie verderop in dit bericht). Introducees zijn ook van harte welkom op deze dag. U kunt uiteraard zelf kiezen naar welke film(s) u gaat en of u al dan niet deelneemt aan de lunch. U betaalt het normale tarief voor de films, tenzij u donateur bent van Cinema Middelburg of houder van een CJP-pas.

Informatie over de films en het kopen van de tickets:

Les Cinq Diables (aanvang 11.00 uur).

Vicky, een eigenzinnig meisje dat veel wordt gepest op school, heeft een magisch talent: ze heeft een buitengewoon reukvermogen en kan niet alleen elke geur die ze ruikt herkennen, maar ook reproduceren. Haar kamer staat vol glazen potjes waarin ze haar geurenverzameling bewaart. Het meest trots is ze op de potjes waarin ze, in het geheim, de geur van haar moeder Joanne (Adèle Exarchopoulos) heeft opgeslagen. Vicky is idolaat van Joanne, en vindt het lastig dat ze haar met anderen, zoals haar vader, moet delen. Dat wordt nog erger wanneer haar vaders zus Julia na jaren afwezigheid ineens opduikt. Ook voor Julia creëert Vicky een geur, één die zo sterk is dat hij Vicky meevoert naar magische herinneringen die licht werpen op de geheimen van haar dorp, haar gezin en haar eigen bestaan. Les cinq diables is een zinderend en mysterieus drama van de hand van Léa Mysius (Ava) en beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes.

Tickets voor deze film koopt u hier, rechtstreeks via de website van Cinema Middelburg.

L’Innocent (aanvang 14.30 uur).

L’Innocent is een verrassende en originele feelgoodfilm van de Franse regisseur en acteur Louis Garrel. De film is een fascinerende mix van komisch drama en romantische actiefilm, met hoofdrollen van Louis Garrel (Le Redoutable) en Noémie Merlant (Les Olympiades). Als Abel (Garrel) ontdekt dat zijn moeder wil trouwen met een bajesklant, kost het hem moeite om deze Michel te vertrouwen. Maar het geluk van zijn moeder gaat boven alles. Samen met zijn beste vriendin Clémence (Merlant) houdt hij de boel in de gaten. Dan blijkt onverwacht dat zijn nieuwe stiefvader niet alleen Abel maar ook Clémence een heel nieuw perspectief kan bieden. Abel leert een heel andere kant van zichzelf kennen. L’Innocent ging in wereldpremière tijdens het Cannes Filmfestival en was de slotfilm van het Tapis Rouge Festival. ‘Een entertainende film met hartverwarmende humor’, aldus De Standaard.

Tickets voor deze film koopt u hier, rechtstreeks via de website van Cinema Middelburg.