Logo-Concours-de-la-Chanson
Concours de la Chanson Française Zondag 13 maart 2022
Theater Diligentia Den Haag
Let op! Inschrijving geopend!
Kimberley-claes
Wat is het Concours de la Chanson?

Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Zo waren het o.a. Wende Snijders, Philippe Elan, Sarah D’Hondt (B) en Maria Pedano, die na deelname de harten van het publiek wisten te veroveren.Het chanson LEEFT! Van Brel tot Piaf, van Zaz tot Stromae: tijdens de finale van het Concours de la Chanson, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten. De missie van deze voorstelling is in de afgelopen 32 edities nooit veranderd: luisteraars vervoeren met de kracht én schoonheid van Franstalige muziek. Of het nu om het traditionele of het moderne chanson gaat …

Zing jij Frans? En zing je ook Franse chansons? En wil je meedoen? Stuur een kort filmpje van jou zingend vóór 15 december 2021 en dan hoor je of mee kan doen met dit avontuur.

Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, is de opmaat voor een geweldige chansoncarrière. De missie van het CdlC is in de afgelopen 35 edities nooit veranderd : luisteraars vervoeren met de kracht én de schoonheid van Franstalige muziek. Of het nu om het traditionele of het moderne chanson gaat.Uiteraard heeft het publiek ook een stem. Welke artiest ontvangt de prestigieuze Prix du Public TV5MONDE ?

Voor verdere informatie en wijze van auditie doen en aanmelden, verwijzen wij u naar de website van het Concours de la Chanson.