Onze docenten​

Françoise Renckens

Na 40 jaar onderwijs en 25 jaar AFDeventer bestuurswerk, heb ik nog steeds veel plezier in het lesgeven. De combinatie van spelen en leren is – naar mijn idee – het systeem met het beste rendement. 

Blandine Taal

 Ik ben in Frankrijk geboren en rond mijn 23ste naar Nederland verhuisd. Ik ben 2de-graads bevoegd en geef les op een middelbare school in het noorden van het land. Met veel plezier geef ik de conversatiecursussen op dinsdag ochtend en avond bij de Alliance Française. Heerlijk om met francofielen Frans te praten en de Franse cultuur uit te diepen. Elke les is anders, en alles is goed als er maar Frans gepraat wordt. Ik zoek constant naar nieuwe wegen om te bereiken dat  mijn cursisten steeds mee vertrouwen in het spreken krijgen!

Nathalie van der Werf- Lerouge

Ik woon in Deventer,  ik ben getrouwd en  moeder van 3 kinderen. Ik ben Française van geboorte en woon  inmiddels  meer dan 20 jaar in Nederland. Sinds 2005 ben ik werkzaam bij de Alliance Française. Ongeveer  8 jaar geleden ben ik begonnen  met de kindercursus Frans  voor  groep 8 van de basisschool bij verschillende scholen  in Deventer. Ik vind het  erg leuk om les te geven aan kinderen van die leeftijd.  In 2008 ben ik begonnen met lesgeven aan volwassenen (eerst bij de Volksuniversiteit) en sinds 2 jaar geef ik les bij de Alliance Française Deventer  aan volwassenen op verschillende niveaus. Dit doe ik met heel  veel plezier.